Registar povlastica (otvaranje baze podataka)

Lana Podgoršek je podnio/la ovaj zahtjev za pristup informacijama za Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Zagreb

Ovaj zahtjev je zatvoren za novu korespodenciju s tijelom javne vlasti. Kontaktirajte nas ako mislite da bi ga trebalo ponovo otvoriti.

Odgovor na ovaj zahtjev kasni. Po zakonu, pod svim uvjetima, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Zagreb trebala je odgovoriti do sada (detalji). Možete se žaliti tako što ćete zahtjeva požurnicu.

Temeljem Zakona o pravu na pristup informacija molim da mi se
dostavi informacija:

Molim Vas dostavu u elektronskom obliku (csv, xls) sve informacije prepoznate u Registar povlastica - Pravilnik o obliku i načinu vođenja registra povlastica (NN 101/1995).

Također Vas želim podsjetiti da ste sukladno članku 10. Zakona o pravu na pristup
informacijama (NN 25/13) dužni objaviti ovakve baze podataka u obliku koji omogućuje ponovnu uporabu te Akcijski plan Partnerstva za otvorenu vlast (https://goo.gl/ZEsGuo) za otvaranje ovakvih skupova podataka putem Portala otvorenih podataka data.gov.hr,
mjera 3.3. akcijskog plana, te sukladno tome Vas molim da pošaljete link na traženi skup podataka na Portalu otvorenih podataka.

Lijep pozdrav,

Lana Podgoršek

Ivana Gereci, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Zagreb

Poštovani,

Obavještavamo Vas da Ministarstvo gospodarstva ne raspolaže traženima informacijama obzirom da se registar povlastica, koje se izdaju za obavljanje povlaštenih obrta, nalazi u Ministarstvu poduzetništva i obrta (www.minpo.hr)

S poštovanjem,

Ministarstvo gospodarstva
Samostalni odjel za odnose s javnošću

prikazati citirane dijelove

Poštovana Ivana Gereci,

hvala na odgovoru, molim Vas da moj zahtjev proslijedite nadležnom ministarstvu.

Sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama NN 25/2013, čl. 21, st. 1 koja kaže ako tijelo javne vlasti ne posjeduje informaciju, a ima saznanja o tijelu koje je posjeduje, dužno je, bez odgode, a najkasnije u roku od osam dana od zaprimanja zahtjeva, ustupiti zahtjev tome tijelu, a o čemu će obavijestiti podnositelja.

S poštovanjem,

Lana Podgoršek

info, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Zagreb

Poštovana gospođo Podgoršek,

Obavještavamo Vas da ćemo Vaš upit proslijediti Ministarstvu poduzetništva i obrta, no napominjemo da Ministarstvo gospodarstva Vaš upit u evidenciji vodi kao upit građana , a ne upit na temelju Zakona o pravu na pristup informacijama.

Sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama NN 25/2013 i NN 85/2015, čl. 18, st. 3. koji kaže kako pisani zahtjev uz ostalo mora sadržavati ime i prezime te adresu fizičke osobe podnositelja zahtjeva.

S poštovanjem,

Ministarstvo gospodarstva
Samostalni odjel za odnose s javnošću

prikazati citirane dijelove

Poštovana,

hvala na proslijeđenom zahtjevu.

Međutim temeljem Zakona o pravu na pristup informacija "adresa" je moja elektronska adresa putem koje sam poslala zahtjev.

Poštanska adresa nije potrebna za dostavu traženih informacija sukladno tumačenju zakona Povjerenika za informiranje. Iznimno, tijelo javne vlasti može tražiti kućnu adresu ako treba dostaviti odgovor papirnato i to samo kada rješenjem odbija ili odbacuje zahtjev.

Više pročitajte na http://imamopravoznati.org/help/privacy#...

S poštovanjem,

Lana Podgoršek

Administrator Miroslav je ostavio/la bilješku ()

U ovom slučaju tijelo javne vlasti nije postupilo u zakonskom roku, a članak 25, stavka 2 Zakona o pravu na pristup informacijama propisuje da u tom slučaju možete:

1) Podnijeti žalbu Povjereniku za informiranje najkasnije u roku 30 dana od dana podnošenja zahtjeva i pokrenuti drugostupanjski postupak, i/ili
2) Podnijeti predstavku Povjereniku za informiranje jer tijelo ne poštuje propisane zakonske rokove.

Kako bismo vam olakšali, kreirali smo online obrazac za pisanje žalbe u slučaju šutnje administracije na:
http://legal.imamopravoznati.org/ppi_zal...

Obrazac na gore navedenom linku ispunite u internetskom pregledniku, pritisnite tipku za printanje, ispišite na papir te prije slanja na navedenu adresu vlastoručno potpišite žalbu i priložite korespodenciju s ove stranice.

Korespodenciju preuzmite klikom na link "Preuzmite svu korespondenciju u zip datoteci" ispod ovog zahtjeva.

Za slanje predstavke ne postoji rok, možete je poslati čak i kada istekne rok za žaljenje. Kako bismo vam olakšali, kreirali smo ovaj online obrazac za slanje predstavke:
https://imamopravoznati.typeform.com/to/...

Želimo vam uspješno rješavanje vašeg zahtjeva!

Looking for an EU Authority?

You can request documents directly from EU Institutions at our sister site AskTheEU.org . Find out more .

AskTheEU.org