Ujerenja o osposobljenosti spasioca na bazenima za područje grada Đakova i Đakovštine

Pisani zahtjev podnositelja Marko Filipović za Hrvatski Crveni križ, Zagreb

Zahtjev čeka na objašnjenje. Ako ste Marko Filipović, molimo prijavite se poslati dodatnu poruku.

Od: Marko Filipović

Za: Hrvatski Crveni križ

Temeljem Zakona o pravu na pristup informacija molim da mi se
dostavi informacija o izdanim Uvjerenjima o osposobljenosti
spasioca na bazenima za posljednje dvije godine za područje grada
Đakova i Đakovštine.

Isti je upit prvo upućen Gradskom društvu Crvenoga križa Đakovo,
međutim uputili su me na Vašu 'adresu', budući da oni ne vode
evidenciju o izdavanju Uvjerenja.

S poštovanjem, Marko Filipović

Spojite s ovim

Od: Sluzbenik za informiranje
Hrvatski Crveni križ, Zagreb

Poštovani,

člankom 18. stavkom 3. Zakona o pravu pristup informacijama ("Narodne novine", broj 25/13 i 85/15) propisano je da pisani zahtjev sadrži: naziv i sjedište tijela javne vlasti kojem se zahtjev podnosi, podatke koji su važni za prepoznavanje tražene informacije, ime i prezime i adresu fizičke osobe podnositelja zahtjeva, tvrtku, odnosno naziv pravne osobe i njezino sjedište te Vas slijedom navedenog pozivamo da nadopunite Vaš zahtjev.

S poštovanjem,

Službenik za informiranje

otkrij citirane dijelove

Spojite s ovim

Administratorica Sonja - komentar ()

Temeljem Zakona o pravu na pristup informacija (ZPPI) "adresa" je vaša elektronska adresa putem koje ste poslali zahtjev elektronskim putem na internetskoj stranici Imamo pravo znati.

Poštanska adresa nije potrebna za dostavu traženih informacija sukladno tumačenju zakona Povjerenika za informiranje. Iznimno, tijelo javne vlasti može tražiti kućnu adresu ako treba dostaviti odgovor papirnato s dostavnicom i to samo kada rješenjem odbija ili odbacuje zahtjev za pristup informacijama i kada dostavlja rješenje na zahtjev za ponovnu uporabu informacija. Više pročitajte na http://imamopravoznati.org/help/privacy#...

Imamo pravo znati je javni portal za podnošenje zahtjeva za pristup informacijama te zbog sigurnosti vaših osobnih podatka i politici privatnosti ove internetske stranice ne šaljite vašu kućnu adresu putem ovog javnog portala.

Savjetujemo vam da odgovorite tijelu javne vlasti u smislu:

"Na Vaš zahtjev svoju kućnu adresu dostaviti ću odvojeno putem privatnog emaila, a sukladno čl.17. st.2. ZPPI-ja naznačujem da želim primiti Vaš odgovor na isti način i na istu elektronsku adresu putem koje ste zaprimili moj zahtjev. Molim vas da moje osobne podatke (npr. kućna adresa) uklonite prije dostavljanja odgovora elektronskim putem sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka."

Potražite email adresu službenika za informiranje tako da kliknete na link s nazivom tijela javne vlasti te na profilnoj stranici tijela javne vlasti na Imamo pravo znati s lijeve strane potražite link "E-mail adresa službenika za informiranje". Korištenjem vaše privatne email adrese, pošaljite kućnu adresu na email tijela javne vlasti a u naslovu emaila navedite naziv vašeg zahtjeva.

Tijelo će možda odgovoriti na vašu privatnu email adresu ili čak na kućnu adresu da izbjegnu javnu objavu informacija koje stre zatražili. Možete odgovoriti i inzistirati da vam tijelo odgovor dostavi na elektronsku poštu putem koje ste dostavili zahtjev - tzv. "adresa za odgovor (imamopravoznati.org adresa) jer je tako propisano ZPPI-om.

Link to this

Marko Filipović - komentar ()

Dopuna zahtjeva:

Zahtjev upućuje:
Marko Filipović
[osobna informacija]
[osobna informacija]

Tijelu:
Hrvatski Crveni križ,
Ulica Crvenog križa 14, P.P.93 10 001 Zagreb

Link to this

Administratorica Sonja - komentar ()

Poštovani gospodine Filipović,

pribilješku koju ste danas ostavili niste poslali na e-mail adresu tjela javne vlasti, nego ste ostavili pribilješku koja je vidljiva samo posjetiteljima ove stranice.

Ako želite poslati dodatnu poruku tjelu javne vlasti, to možete napraviti tako da na dnu stranice, ispod Vašeg zahtjeva, stisnete "Napisati odgovor".

Savjetujemo Vam da adresu ne šaljete putem ove stranice jer je ovo javna stranica, već da adresu pošaljete putem privatnog e-maila na način koji Vam je savjetovan u prošloj pribilješci vezanoj za ovaj zahtjev.

Link to this

Administratorica Sonja - komentar ()

Molimo podnositelja zahtjeva da NE navodi osobne podatke poput kućne adrese, brojeva telefona, datuma rođenja, osobni identifikacijski broj (OIB) jer su to sve osobni podaci sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka. Ne preporučamo da se takvi podaci šalju putem ovog javnog servisa.

U ovom zahtjevu smo izuzeli osobne podatke s javnih stranica na Imamo pravo znati, ali ne možemo jamčiti da osobni podaci nisu viđeni od strane trećih osoba ili da ih nisu sačuvali pretraživači.

Molimo podnositelja da napomene tijelu javne vlasti da želi odgovor elektronskim putem te da tijelo javne vlasti u elektronskom odgovoru prema javnoj platformi za pristup informacijama Imamo pravo znati ne prikazuje osobne podatke sukladno Zakonu o zaštiti podataka.

Više o ovome možete pročitati putem linka:
http://imamopravoznati.org/help/privacy#...

Link to this

Stvari za uraditi s ovim zahtjevom

Bilo tko:
Hrvatski Crveni križ, Zagreb može: