Zahtjev za pristup informacijama o akciji potrage i spašavanja datuma 27.05.2019

Currently waiting for a response from Ministarstvo unutarnjih poslova, Zagreb, they should respond promptly and uobičajeno ne kasnije od (detalji).

Za: Ministarstvo unutarnjih poslova, Zagreb
Na znanje: Policijska uprava zadarska

Temeljem Zakona o pravu na pristup informacija molim da mi se dostavi informacija o akciji potrage i spašavanja obavljene 27.05.2019.g. na području Dugog otoka, a zbog potrage za nestalim roniocem:

1) Kada ste zaprimili zahtjev za uključivanje u akciju potrage i spašavanja?
2) Da li je zahtjev uključivao i angažiranje patrolnog broda sa termovizijskim kamerama u cilju nastavke potrage i spašavanja i tokom noći?
3) Prema podacima DHMZ-a jačina juga od 17 -23 sata navedenog dana kretala se od umjerenog do jakog juga (5-6 Bf) no usprkos činjenici da su vaša plovila opremljena za tu jačinu vjetra donijeta je odluka da se ne uključujete : na temelju koji podataka ste donijeli odluku da se nećete uključiti u potragu i spašavanje zbog jačine vjetra i nepovoljnih uvjeta na moru i zašto ?
4) Da li na području južne strane otoka postoje fiksirane termovizijske kamere MUP-a i ako da da li su se dale na korištenje u akciji potrage i spašavanja na gore navedeni datum?
5) Prema izjavama svjedoka volontera u akciji portage I spašavanja iz DVD Sali Dugi otok, policiji je osoba iz Zadra preko 112 ponudila svoj DRON za potrebe akcije, no dron nije korišten. Molimo objašnjenje zašto? Molimo da nam dostavite ispis I snimku poziva na broj 112 za vrijeme trajanja predmetne akcije portage i spašavanja?

S poštovanjem,

Sandra Benčić

Looking for an EU Authority?

You can request documents directly from EU Institutions at our sister site AskTheEU.org . Find out more .

AskTheEU.org