Postupanje po kaznenoj prijavi protiv Intedantice Hrvatskog narodnog kazalista u Osijeku, drzavnoodvjetnicka odluka?

Danko Vojnovic je podnio/la ovaj zahtjev za pristup informacijama za Državno odvjetništvo - Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Zagreb

Automatic anti-spam measures are in place for this older request. Please let us know if a further response is expected or if you are having trouble responding.

Za: Glavno državno odvjetništvo Republike Hrvatske, Zagreb
Temeljem Zakona o pravu na pristup informacija molim da mi se dostavi informacija:

Tijekom kolovoza 2019. godine portal Teatar.hr, te rujna 2019. godine tjednik Nacional, objavljuju tekst i dokaznu dokumentaciju (ugovori) o kaznenim djelima Intedantice i Predsjednice kazalisnog vijeca Hrvatskog narodnog kazalista u Osijeku.
Slijedom cijenicnog stanja, podnesena je kaznena prijava protiv Drazene Vrselja i ostalih, te protiv Nine Korzinek Obuljen za pomaganje u cinjenju kaznenih djela (sto i danas traje).
Drzavno odvjetnistvo temeljem saznanja putem tiska i dostavljene kaznene prijave, proslijedjuje na prikupljanje obavijesti Policijskoj upravi osjecko baranjskoj u Osijeku. Tijekom prikupljanja obavijesti po zahtjevu drzavnog odvjetnistva, kriminalistickoj policiji dostavljeno je i nekoliko nadopuna kaznene prijave s dodatnom dokaznom dokumentacijom, kao npr. nalaz drzavnog inspektorata.
Kako je vec proslo razumno vrijeme i dostavljen je cijeli niz dokaza, a notorna je cinjenica neformalnoga politickog utjecaja na rad tijela kaznenoga progona, pitanje glasi /

JE LI DONESENA DRZAVNOODVJETNICKA ODLUKA, odnosno, obzirom na cvrste materijalne i personalne dokaze, pokrenut optuzni postupak?

S poštovanjem,
Danko Vojnovic

1 privitaka

                Poštovani,

 

                u privitku dostavljamo dopis PPI-DO-1/2020-2 od 10.
siječnja 2020.

 

                S poštovanjem

 

                Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Sent request to Državno odvjetništvo - Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Zagreb again, using a new contact address.

Za: Državno odvjetništvo - Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Zagreb

Temeljem Zakona o pravu na pristup informacija molim da mi se dostavi informacija:

Molim proslijedite ovo službeniku za informiranje.

Obraćam se sa zahtjevom da požurite postupak u tijelu javne vlasti Državno odvjetništvo - Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Zagreb koje se bavi mojim zahtjevom za pristup informacijama 'Postupanje po kaznenoj prijavi protiv Intedantice Hrvatskog narodnog kazalista u Osijeku, drzavnoodvjetnicka odluka?'.
Naime, iz vise sluzbenih odgovora koje sam dobio, proizlazi kako se institucije (policijska uprava osjecko baranjska, Opcinsko drzavno odvjetnistvo Osijek kojem se nisam niti obracao, kao i Zupanijsko drzavno odvjetnistvo u Osijeku) nadmecu u prebacivanju odgovornosti odnosno nadleznosti, sto izaziva razumnu sumnju u pokusaj ignoriranja dostavljenih dokaza i nepravne zastite pocinitelja politickim ili korumptivnim djelovanjem (duboka drzava?), a o cemu sam izvjestio i insitucije EU.
Slijedom opisanoga, pozurujem odgovor na upit, poglavito sto se radi o relativno jednostavnom prikupljanju obavijesti i dokaza, te nema potrebe za forumulacijom kako su radnje u tijeku, niti #dozvole politike ili tajnih udruga# za zakonitim radom tijela kaznenoga progona.

Potpuna povijest mog zahtjeva za pristup informacijama i sva korespondencija dostupna je javno na ovoj internetskoj adresi: http://imamopravoznati.org/request/postu...

S poštovanjem,
Danko Vojnovic

USKOK Tajništvo, Državno odvjetništvo - Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Zagreb

1 privitaka

Poštovani,

 

U prilogu se nalazi obavijest Ureda za suzbijanje korupcije i
organiziranog kriminaliteta.

 

S poštovanjem,

 

Tajništvo Ureda