Upit za radnje u vezi sanacije divljih odlagališta tijekom 2018. i 2019. godine

Odgovor na ovaj zahtjev kasni. Po zakonu, pod svim uvjetima, Općina Poličnik trebala je odgovoriti do sada (detalji). Možete se žaliti tako što ćete zahtjeva požurnicu.

Za: Općina Poličnik

Poštovani,

na području Zadarske županije nalazi se velik broj divljih odlagališta (preko 200 registriranih) koja nerijetko godinama onečišćuju okoliš. Problem onečišćenja različitim vrstama otpada, kao što i sami znate, nije samo pitanje zdravlja okoliša i ljudi te opće kvalitete života već i pitanje financijske naravi. S obzirom na propise iz područja zaštite okoliša i Zakona o održivom gospodarenju otpadom, jedinice lokalne samouprave su zadužene za upravljanje ovim pitanjem te pronalaženjem održivih rješenja kojim bi se spriječilo daljnje nepropisno odlaganje otpada u okoliš.

Ovom prilikom Vas molimo za informacije:
1. Koliko ima registriranih divljih odlagališta na području Vaše općine?
2. što ste učinili tijekom 2018. i 2019. godine za sanaciju divljih odlagališta na području Općine koje je u Vašoj nadležnosti?

Kako bismo u eventualnim budućim projektima mogli promišljati o doprinosima rješavanju ovoga problema i razvoju suradnji, koristilo bi nam saznati više o Vašim prijedlozima i iskustvima s ovim problemom (npr. s kojim poteškoćama se suočavate, što mislite kako spriječiti divlja odlagališta, što ste do sada pokušavali itd.).

Srdačno,

Looking for an EU Authority?

You can request documents directly from EU Institutions at our sister site AskTheEU.org . Find out more .

AskTheEU.org