Uvjeti za dobivanje dozvola za ulične zabavljače

Lana Podgoršek je podnio/la ovaj zahtjev za pristup informacijama za Grad Grubišno Polje kao dio skupine poslane na 128 tijela javne vlasti

Ovaj zahtjev je zatvoren za novu korespodenciju s tijelom javne vlasti. Kontaktirajte nas ako mislite da bi ga trebalo ponovo otvoriti.

Zahtjev je uspješan.

Lana Podgoršek

Za: Grad Grubišno Polje

Temeljem Zakona o pravu na pristup informacija molim da mi se dostavi informacija:

Molim Vas dostavite na ovu adresu dokumuent koji propisuje uvjete za dobivanje dozvole za ulične zabavljače u gradu iz naslova.

Dostavite već gotovu informaciju (npr. pravni akt) ukoliko je grad posjeduje ili dostavite kopiju već izdanog Rješenja nekom uličnom zabavljaču koji pokazuje traženu informaciju (slobodno izuzmite osobne informacije prije dostave kopije).

S poštovanjem,

Lana Podgoršek

Marija Jungić, Grad Grubišno Polje

Poštovani,
slijedom Vašeg upita o uvjetima za dobivanje dozvole za ulične zabavlječe dostavljamo Vam slijedeći odgovor.
Grad Grubišno Polje nije propisao uvjete za dobivanje dozvole za ulične zabavljače. Slijedom izloženog, a s obzirom da nikada nije postojala potreba za reguliranje navedenog područja, ne raspolažemo aktom koji regulira navedeno područje, niti pojedinačnim aktom kojim se nekom subjektu dopušta izvođenje uličnih performansi, ali ćemo se potruditi pojasniti Vam materiju.
Drugim riječima, na području našega Grada ne postoje zapreke za djelovanje uličnih zabavljača sve dok se isto ne može podvesti pod Zakon o trgovini, odnosno sve dok se ne obavlja prodaja ili druga profitna djelatnost za koju bismo onda naplatili korištenje javne površine.
Slijedom izloženog, na području Grada Grubišnoga Polja nisu propisani niti uvjeti niti postoje ograničenja za ulične zabavljače, stoga je njihovo djelovanje na našem području slobodno, uz uvjete poštivanja javnog reda i mira.

Grad Grubišno Polje,
Službenik za informiranje

prikazati citirane dijelove

Lana Podgoršek

Za: Marija Jungić

Poštovana,

hvala na dostavljenoj informaciji.

S poštovanjem,

Lana Podgoršek

Looking for an EU Authority?

You can request documents directly from EU Institutions at our sister site AskTheEU.org . Find out more .

AskTheEU.org