Zahtjev za pravo na pristup informacijama o odabiru članova Radne skupine za izradu Nacionalnog plana za borbu protiv diskriminacije za razdoblje od 2017. do 2022. godine

Kuća ljudskih prava je podnio/la ovaj zahtjev za pristup informacijama za Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske, Zagreb

Ovaj zahtjev je zatvoren za novu korespodenciju s tijelom javne vlasti. Kontaktirajte nas ako mislite da bi ga trebalo ponovo otvoriti.

Odgovor na ovaj zahtjev kasni. Po zakonu, pod svim uvjetima, Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske, Zagreb trebala je odgovoriti do sada (detalji). Možete se žaliti tako što ćete zahtjeva požurnicu.

Kuća ljudskih prava

Za: Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske

Poštovani,

Molimo Vas da nam temeljem Zakona o pravu na pristup informacijama dostavite i na internetskim stranicama Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina objavite sljedeće informacije i dokumente:

1. Točne kriterije i način odabira predstavnika organizacija civilnog društva u Radnu skupinu za izradu Nacionalnog plana za borbu protiv diskriminacije za razdoblje od 2017. do 2022. godine kojima se Ured koristio u procesu odabira, te obrazloženje na koji način je utvrđeno da predstavnici organizacija koje su odabrane u Radnu skupinu najbolje odgovaraju na te kriterije.

2. Sadržaj sve 22 prijave organizacija koje su kandidirale osobe u Radnu skupinu za Nacionalni plan za borbu protiv diskriminacije za razdoblje od 2017. do 2022. godine odnosno:
1.) Izvadak iz registra za organizaciju koja predlaže kandidata
2.) Profil organizacije (opis ciljeva i djelatnosti organizacije)
3.) Kratak opis do sada provedenih aktivnosti na području zaštite i promicanja ljudskih prava
4.) Pismo obrazloženja prijave na Javni poziv
5.) Ime i prezime osobe koju organizacija predlaže kao kandidata za člana Radne skupine.

S poštovanjem,

Kuća ljudskih prava

Alumni Sonja je ostavio/la bilješku ()

U ovom slučaju tijelo javne vlasti nije postupilo u zakonskom roku, a članak 25. stavka 2. Zakona o pravu na pristup informacijama propisuje da u tom slučaju možete podnijeti žalbu Povjereniku za informiranje.

Kako bismo vam olakšali, kreirali smo online obrazac za pisanje žalbe u slučaju šutnje administracije na http://legal.imamopravoznati.org/ppi_zal...

Obrazac na gore navedenom linku ispunite u internetskom pregledniku, pritisnite tipku za printanje, ispišite na papir te prije slanja na navedenu adresu vlastoručno potpišite žalbu i priložite korespodenciju s ove stranice.

Korespodenciju preuzmite klikom na link "Preuzmite svu korespondenciju u zip datoteci" ispod ovog zahtjeva.

Želimo vam uspješno rješavanje vašeg zahtjeva!

Looking for an EU Authority?

You can request documents directly from EU Institutions at our sister site AskTheEU.org . Find out more .

AskTheEU.org