Carinski prekršaji HŽ CARGO, OIB 08720210702

Pravo na jednakost made this Freedom of Information request to Ministarstvo pravosuđa i uprave, Zagreb

Automatic anti-spam measures are in place for this older request. Please let us know if a further response is expected or if you are having trouble responding.

The request is waiting for clarification. If you are Pravo na jednakost, please sign in to send a follow up message.

Pravo na jednakost

Za: Ministarstvo pravosuđa, Zagreb

Temeljem Zakona o pravu na pristup informacija molim vas da u elektroničkom obliku, u odgovoru na ovaj email, dostavite sljedeće informacije:

Za:Ministarstvo pravosuđa i uprave,Uprave za kazneno pravo, Sektor za evidencije, pomolivanja i podršku žrtvama i svjedocima,Odjel za prekršajne evidencije

Poštovani,
Molim vas da izlistate prekršajnu evidenciju javgnoga subjekta HŽ CARGO doo OIB:08720210702 u svezi propisa za carinsko prvo od 2018 godine do danas

S poštovanjem,
Građanin

Pristup informacijama, Ministarstvo pravosuđa i uprave, Zagreb

1 Attachment

Poštovani,
nastavno na vaš zahtjev za pristup informacijama, u privitku dostavljamo poziv na ispravak.

Ljubazno molimo potvrdu primitka ove elektroničke pošte.

S poštovanjem,

Ulica grada Vukovara 49 |
10 000 Zagreb |

mpu.gov.hr
Facebook | Twitter |Flickr | YouTube |

Zrinka Oreb
Službenica za informiranje

[e-mail adresa] |
T: 01 37 14 522 | F: 01 37 14 007

show quoted sections

Administratorica Stella left an annotation ()

Temeljem Zakona o pravu na pristup informacijama (ZPPI) "adresa" je vaša elektronska adresa putem koje ste poslali pisani zahtjev elektronskim putem na internetskoj stranici Imamo pravo znati.

Poštanska adresa nije potrebna za dostavu traženih informacija kada se zahtjev podnosi elektronskim putem sukladno tumačenju zakona Povjerenika za informiranje. Iznimno, tijelo javne vlasti može tražiti kućnu adresu ako treba dostaviti odgovor papirnato s dostavnicom i to samo kada rješenjem odbija ili odbacuje zahtjev za pristup informacijama i kada dostavlja rješenje na zahtjev za ponovnu uporabu informacija. Više pročitajte na http://imamopravoznati.org/help/privacy

Imamo pravo znati je javni portal za podnošenje zahtjeva za pristup informacijama te zbog sigurnosti vaših osobnih podatka i politici privatnosti ove internetske stranice preporučamo da ne šaljete vašu kućnu adresu putem ovog javnog portala, radije je pošaljite putem svoje privatne email adrese na email adresu službenika za informiranje. Alternativno, ako ste poslali vašu kućnu adresu, možete prijaviti ovaj zahtjev administratorima putem tipke 'Prijavite ovaj zahtjev' te izaberite da se u zahtjevu nalazi osobni podatak a u komentaru podatak kojeg je potrebno zaštiti i administratori portala će zatim cenzurirati osobni podatak.

Potražite email adresu službenika za informiranje tako da kliknete na link s nazivom tijela javne vlasti te na profilnoj stranici tijela javne vlasti na Imamo pravo znati s lijeve strane potražite link "E-mail adresa službenika za informiranje". Korištenjem vaše privatne email adrese, pošaljite kućnu adresu na email tijela javne vlasti a u naslovu emaila navedite naziv vašeg zahtjeva.

Tijelo će možda odgovoriti na vašu privatnu email adresu ili čak na kućnu adresu da izbjegnu javnu objavu informacija koje ste zatražili. Možete odgovoriti i inzistirati da vam tijelo odgovor dostavi na elektronsku poštu putem koje ste dostavili zahtjev - tzv. "adresa za odgovor" (imamopravoznati.org adresa) jer je propisano ZPPI-om da podnositelj može navesti na koju adresu želi dobiti odgovor.

Savjetujemo vam da odgovorite tijelu javne vlasti u smislu:

Želio bih Vas upoznati s uputom Povjerenika za informiranje vezanu za inzistiranje na poštanskoj adresi podnositelja zahtjeva napisanoj u publikaciji "Primjena Zakona o pravu na pristup informacijama - Priručnik za službenike za informiranje u tijelima javne vlasti":

'...uzmite u obzir da je inzistiranje na adresi u slučaju zahtjeva podnesenog elektroničkom poštom, a već sa sigurnošću možete utvrditi da ćete informaciju pružiti korisniku, protivno načelima ekonomičnosti u postupanju te načelu suradnje i pružanja pomoći.'

Navedenu publikaciju možete pročitati na sljedećoj poveznici:
http://publikacije.imamopravoznati.org/

Na Vaš zahtjev dostavljam svoju kućnu adresu, a sukladno čl. 17. st. 2. ZPPI-ja naznačujem da želim primiti Vaš odgovor na isti način i na istu elektronsku adresu putem koje ste zaprimili moj zahtjev. Molim vas da moje osobne podatke (npr. kućna adresa) uklonite prije dostavljanja odgovora elektronskim putem sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka.