Povrat uplačenog iznosa po vaučeru koji ne želim koristiti zbog kovida 19

Kuda Kamo made this Freedom of Information request to Hrvatska turistička zajednica, Zagreb

Automatic anti-spam measures are in place for this older request. Please let us know if a further response is expected or if you are having trouble responding.

The request was refused by Hrvatska turistička zajednica, Zagreb.

Za: Hrvatska turistička zajednica, Zagreb

Poštovani, kada će se zakonski omogućiti povrat uplačenog novca za turistički aražman koji zbog kovida 19 u 12.2019.g nije bilo moguće iskoristiti. Dobio sam vaučer koji ne želim iskoristiti nego želim isplatu uplačenog iznosa. Konkretno radi se o turističkoj agenciji SPERANZA Zagreb. Od navedene agencije dobio sam odgovor: nakon prestanka pandemije u roku od 180 dana. Sve države u EU su riješile taj problem, dok je moj novac zarobljen več evo skoro 2 godine.
S poštovanjem, Ivan

pristupinfo, Hrvatska turistička zajednica, Zagreb

Poštovani,

nastavno na Vaš upit obavještavamo Vas kako se u odnosu na isti ne radi o zahtjevu za pristup informacijama u smislu čl. 18. st. 5 Zakona o pravu na pristup informacija (NN 25/13, 85/15).

Predmetnim se upitom traži pojašnjenje zakonodavne aktivnosti i budućeg postupanja, a što ne pripada u zadaće Hrvatske turističke zajednice niti se kao takvo može smatrati zahtjevom za pristup informacijama.

Ujedno, a sukladno Zakonu o ustrojstvu i djelokrugu tijela državne uprave (NN 85/20), upravne i druge poslove koji se odnose na turističku politiku Republike Hrvatske, što uključuje i pripremu prijedloga donošenja te izmjena i dopuna zakonskog okvira, obavlja Ministarstvo turizma i sporta.

Naime, Hrvatska turistička zajednica nije državna niti javna agencija (osnivač joj nije RH niti županija, odnosno općine/gradovi) niti pripada u krug tijela javne vlasti odnosno ne radi se o pravnoj osobi s javnim ovlastima, već se radi o posebnoj organizaciji koja po svojem sadržaju odgovara gospodarskom interesnom udruženju i koja obavlja zadaće radi opće korisnosti (u konkretnom slučaju primarno se radi o promociji hrvatskog turizma te koordiniranju svih dionika u turizmu radi upravljanja destinacijom i turističkim proizvodima), a čijim radom upravljaju upravo predstavnici gospodarskih subjekata čija je djelatnost u vezi s turizmom.

S poštovanjem,

Davorin Purgarić
Glavni savjetnik

HRVATSKA TURISTIČKA ZAJEDNICA
Iblerov trg 10/IV, 10000 Zagreb, Hrvatska

OTKRIJTE SVOJU PRIČU NA hrvatska.hr 

Ova elektronička poruka i njeni prilozi mogu sadržavati povlaštene i/ili povjerljive informacije. Molimo Vas da poruku ne čitate ako niste njen naznačeni primatelj. Ako ste ovu poruku primili greškom, molimo Vas da o tome obavijestite pošiljatelja te da izvornu poruku i njene privitke uništite bez čitanja ili bilo kakvog pohranjivanja. Svaka neovlaštena upotreba, distribucija, reprodukcija ili priopćavanje ove poruke zabranjena je.

show quoted sections