Sudske odluke u kaznenim djelima protiv spolne slobode

Jelena Prtorić made this Freedom of Information request to Županijski sud u Bjelovaru

Automatic anti-spam measures are in place for this older request. Please let us know if a further response is expected or if you are having trouble responding.

The request was successful.

Za: Županijski sud u Bjelovaru

Temeljem Zakona o pravu na pristup informacija molim vas da u elektroničkom obliku, u odgovoru na ovaj email, dostavite sljedeće informacije:

Broju broj kaznenih postupaka koji su pokrenuti pred vašim sudom sudom u razdoblju od 1. siječnja 2004. do 31. prosinca 2020. radi kaznenih djela iz Glave XVI Kaznenog zakona NN/2011 - Kaznena djela protiv spolne slobode; odnosno kaznena djela iz Glave XIV Kaznenog zakona NN/1997 - Kaznena djela protiv spolne slobode i spolnog čudoređa, a u kojim predmetima je okrivljenik po zanimanju, zvanju i/ili zaposlenju bio liječnik ili medicinski djelatnik;

Sudske odluke u kaznenim postupcima koji su pokrenuti pred vašim sudom sudom u razdoblju od 1. siječnja 2004. do 31. prosinca 2020. radi kaznenih djela iz Glave XVI Kaznenog zakona NN/2011 - Kaznena djela protiv spolne slobode; odnosno kaznena djela iz Glave XIV Kaznenog zakona NN/1997 - Kaznena djela protiv spolne slobode i spolnog čudoređa, a u kojim predmetima je okrivljenik po zanimanju, zvanju i/ili zaposlenju bio liječnik ili medicinski djelatnik;

Molim Vas da sudske odluke (presude, rješenja) dostavite u anonimiziranom obliku. U slučaju da je sudske odluke moguće pronaći putem tražilice sudskih odluka (na poveznici https://sudskapraksa.vsrh.hr/home) ili putem druge javno dostupne baze podataka dovoljno je da nam dostavite broj sudskog predmeta.

Statističke podatke o tome koliko je presuda u kojima su liječnici ili medicinski djelatnici proglašeni krivima radi kaznenih djela iz Glave XVI Kaznenog zakona NN/2011 - Kaznena djela protiv spolne slobode; odnosno kaznena djela iz Glave XIV Kaznenog zakona NN/1997 - Kaznena djela protiv spolne slobode i spolnog čudoređa u razdoblju od 1. siječnja 2004. do 31. prosinca 2020.

Molim da mi odgovor dostavite putem maila ako je moguće.
Ako niste ovlašteni odgovoriti na gorespomenuti zahtjev, tj. ako ne posjedujete ili ne raspolažete s navedenom informacijom, dužni ste nas u roku od 8 dana uz obavijest uputiti na mjerodavno tijelo prema čl. 21. Zakona o pravu na pristup informacijama.

S poštovanjem,

Jelena Prtorić
[osobni podaci]
[osobni podaci]

Jelena Prtorić

Za: Županijski sud u Bjelovaru

Poštovani,

Po zakonu, trebala sam zaprimiti odgovor na svoj upit do 3. ožujaka 2021, te bih se molila da mi,
temeljem Zakona o pravu na pristup informacija dostave tražene informacije u što kraćem roku (u elektroničkom obliku, u odgovoru na ovaj email).

S poštovanjem,

Jelena Prtorić

Irena Vanja, Županijski sud u Bjelovaru

1 Attachment

Poštovana,
Odgovor na Vaš zahtjev za pristup informacijama poslala sam još 15. veljače 2021., dakle u roku, što je vidljivo iz niže kopiranog iz poslane pošte.
Molim potvrdu primitka ovog maila.

S poštovanjem,
Službenica za informiranje
Irena Vanja

"From: Irena Vanja
Sent: Monday, February 15, 2021 2:32 PM
To: '[e-mail adresa]'
Cc: '[e-mail adresa]'
Subject: Su_i-2-20213193845899897358042.pdf

Poštovana,

U privitku Vam dostavljam dopis.

S poštovanjem,

Županijski sud u Bjelovaru
Službenica za informiranje
Irena Vanja"

show quoted sections

Irena Vanja, Županijski sud u Bjelovaru

3 Attachments

Poštovana,

U privitku dostavljam dopis i anonimizirane  odluke.

 

S poštovanjem,

 

Županijski sud u Bjelovaru

Službenica za informiranje

Irena Vanja