Registar obrtnika (otvaranje baze podataka)

Hrvoje Petrovic je podnio/la ovaj zahtjev za pristup informacijama za Ministarstvo poduzetništva i obrta

Ovaj zahtjev je zatvoren za novu korespodenciju s tijelom javne vlasti. Kontaktirajte nas ako mislite da bi ga trebalo ponovo otvoriti.

Zahtjev je odbijen od strane Ministarstvo poduzetništva i obrta.

Hrvoje Petrovic

Za: Ministarstvo poduzetništva i obrta

Temeljem Zakona o pravu na pristup informacija molim da mi se dostavi informacija:

Molim vas dostavu u elektronskom obliku pogodnom za ponovnu uporabu prema čl.3, st.6 i st.11 ZPPI-ja (otvoreni oblik npr. csv, xls) sve informacije prepoznate u Registar obrtnika - . Također želio bih vas podsjetiti da ste sukladno članku 10. Zakona o pravu na pristup informacijama (NN 025/2013, NN 085/2015) dužni objaviti ovakve baze podataka u obliku koji omogućuje ponovnu uporabu te Akcijski plan Partnerstva za otvorenu vlast (https://goo.gl/ZEsGuo) za otvaranje ovakvih skupova podataka putem Portala otvorenih podataka data.gov.hr, mjera 3.3. akcijskog plana, te sukladno tome bih vas zamolio da pošaljete link na traženi skup podataka na Portalu otvorenih podataka.

Svrha u koju želi ponovno upotrijebiti informacije je nekomercijalna.

Lijep pozdrav, Hrvoje Petrovic

Poštovani Ministarstvo poduzetništva i obrta,

Temeljem Zakona o pravu na pristup informacija molim da mi se dostavi informacija:

Molim proslijedite osobi koja provodi preglede zahtjeva za pristup informacijama.
Molim vas dostavu u elektronskom obliku pogodnom za ponovnu uporabu prema čl.3, st.6 i st.11 ZPPI-ja (otvoreni oblik npr. csv, xls) sve informacije prepoznate u Registar obrtnika - . Također želio bih
vas podsjetiti da ste sukladno članku 10. Zakona o pravu na pristup informacijama (NN 025/2013, NN 085/2015) dužni objaviti ovakve baze podataka u obliku koji omogućuje ponovnu uporabu te Akcijski plan Partnerstva za otvorenu vlast (https://goo.gl/ZEsGuo) za otvaranje ovakvih skupova podataka putem Portala otvorenih podataka data.gov.hr, mjera 3.3. akcijskog plana, te sukladno tome bih vas zamolio da pošaljete link na traženi skup podataka na Portalu otvorenih podataka.

Kako nisam dobio odgovor na trazeni zahtjev unutar 15 dana, ja Vam saljem pozurnicu na koju cu nadovezati ZPPI, članak 1. i 2. :
Pozvati cu se na ZPPI, članak 1. i 2. koji kazu:
(1) Ako korisnik smatra da informacija pružena na temelju zahtjeva nije točna ili potpuna, može zahtjevati njezin ispravak, odnosni dopunu u roku od 15 dana od dana dobivanja informacije
(2)Tijelo javne vlasti obvezno je odlučiti o zahtjevu za dopunu, odnosno ispravak informacije u roku od 15 dana od dan zaprimanja zahtjeva, sukladno odredbama članka 23. ovog zakona.

Zamolio bih Vas da postujete navedene članke i termine.

Obraćam se sa zahtjevom za interni pregled postupka u Ministarstvo poduzetništva i obrta koje se bavi mojim zahtjevom za pristup informacijama 'Registar obrtnika (otvaranje baze podataka)'.

Potpuna povijest mojih zahtjeva za pristup informacijama i sva korespondencija dostupna je na ovoj internetskoj adresi: http://imamopravoznati.org/request/regis...

S poštovanjem,

Hrvoje Petrovic

Administrator Miroslav je ostavio/la bilješku ()

U ovom slučaju tijelo javne vlasti nije postupilo u zakonskom roku, a članak 25, stavka 2 Zakona o pravu na pristup informacijama propisuje da u tom slučaju možete podnijeti žalbu Povjereniku za informranje.

Kako bismo vam olakšali, kreirali smo online obrazac za pisanje žalbe u slučaju šutnje administracije na http://legal.imamopravoznati.org/ppi_zal...

Obrazac na gore navedenom linku ispunite u internetskom pregledniku, pritisnite tipku za printanje, ispišite na papir te prije slanja na navedenu adresu vlastoručno potpišite žalbu i priložite korespodenciju s ove stranice.

Korespodenciju preuzmite klikom na link "Preuzmite svu korespondenciju u zip datoteci" ispod ovog zahtjeva.

Želimo vam uspješno rješenje vašeg zahtjeva!

Davor Nikolić, Ministarstvo poduzetništva i obrta

1 privitaka

Poštovani gosp. Petrovic,

u privitku dostavljamo rješenje Vašeg zahtjeva.

S poštovanjem,

Davor Nikolić

prikazati citirane dijelove

Administrator Miroslav je ostavio/la bilješku ()

Tijelo javne vlasti nije u pravu. Trebalo bi se zaliti Povjereniku protiv rjesenja koje je tijelo poslalo.

Pogledajte savjet ovdje:
http://diskurs.open.hr/t/pitanje-o-odbij...

Looking for an EU Authority?

You can request documents directly from EU Institutions at our sister site AskTheEU.org . Find out more .

AskTheEU.org