Za: Općinski sud u Osijeku

Temeljem Zakona o pravu na pristup informacijama („Narodne novine”, broj 25/13. i 85/15.) čl. 10 st. (1) obraćamo vam se s upitom o predmetima koji su se pred vašim sudom vodili protiv novinara i medija (građanski i kazneni postupci) u razdoblju od 2013. do danas.
Informacije vas molimo da dostavite u obliku broja sudskog spisa, ako ga je moguće pronaći na tražilici sudskih odluka, ili odluke (presude, rješenja) u anonimiziranom obliku.

S poštovanjem,

GONG

Nikolina Primorac, Općinski sud u Osijeku

Poštovani,

povodom Vašeg zahtjeva za pristup informacijama od 19. veljače 2019. pozivamo Vas, sukladno čl.20. st.2. Zakona o pravu na pristup informacijama (NN 25/13, 85/15), da u roku od pet dana od dana primitka ovog dopisa svoj zahtjev dopunite na način da za građanske predmete navedete ime i prezime s OIB-om novinara/ puni naziv medija kao tuženika budući da se pretraživanje parničnih predmeta u "e-spisu" vrši po nazivu tuženika. Iz istih razloga, za kaznene predmete je potrebno da navedete ime i prezime s OIB-om novinara/puni naziv medija kao okrivljenika ili točan naziv određenog kaznenog djela.

Budući da ste navedeni zahtjev poslali i Stalnoj službi u Belom Manastiru, te Prekršajnom sudu u Valpovu koji su nam isti proslijedili, za napomenuti je da Općinski sud u Osijeku obuhvaća i Stalnu službu u Belom Manastiru i Valpovu, a od 1. siječnja 2019. i Prekršajni sud u Osijeku s njegovim Stalnim službama u Belom Manastiru i Valpovu.

Službenik za informiranje:
Nikolina Primorac

prikazati citirane dijelove

Za: Nikolina Primorac

Poštovanje,

Zahtjev smo predali sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama NN 25/2013, članku 18, stavci (2) koja kaže ako je zahtjev podnesen putem elektroničke komunikacije, smatrat će se da je podnesen pisani zahtjev. Odgovor bi molili da nam dostavite elektroničkim putem na adresu s koje smo uputili Zahtjev.

S poštovanjem,

GONG

Ana Brakić, Općinski sud u Osijeku

1 privitaka

Poštovani,

sukladno Vašem traženju u privitku Vam dostavljam rješenje  od 01. ožujka
2019. godine.

Looking for an EU Authority?

You can request documents directly from EU Institutions at our sister site AskTheEU.org . Find out more .

AskTheEU.org