Bodovni prag/PMF/znanost o okolišu

Zahtjev za pristup informacijama od Frano za Sveučilište u Zagrebu, Prirodoslovno-matematički fakultet

Automatic anti-spam measures are in place for this older request. Please let us know if a further response is expected or if you are having trouble responding.

Tijelo javne vlasti želi / mora na ovaj zahtjev odgovoriti poštanskim putem.

Za: Sveučilište u Zagrebu, Prirodoslovno-matematički fakultet

Zanima me koji je bio bodovni prag za upis na preddiplomski studij Znanost o okolišu na Vašem fakultetu

S poštovanjem,

Frano

Dekanat PMF-a, Sveučilište u Zagrebu, Prirodoslovno-matematički fakultet

Poštovani,
Molimo Vas da svoj donji zahtjev dopunite navođenjem punog imena i prezimena te kućnom adresom na koju ćemo Vam poslati službeni odgovor.
S poštovanjem,
Ured dekana PMF-a

prikazati citirane dijelove

Alumni Stella je ostavio/la bilješku ()

Svaki zahtjev mora sadržavati neke osnovne elemente, ukljucujuci podatke korisnika tj. ime i prezime. Isto je objasnjeno na sljedecem linku, pod "Kako podnijeti zahtjev i sto on treba sadrzavati:"

[http://publikacije.imamopravoznati.org/v... .

Stoga upucujemo korisnika da nadopuni zahtjev svojim punim imenom i prezimenom kako isti ne bi bio odbijen.

S druge strane, dovoljna je digitalna adresa kada se zahtjev salje putem ovog portala te nije potrebno tijelu javne vlasti dati fizicku adresu za fizičku osobu. Temeljem Zakona o pravu na pristup informacijama (ZPPI) "adresa" je vaša elektronska adresa putem koje ste poslali pisani zahtjev elektronskim putem na internetskoj stranici Imamo pravo znati.

Poštanska adresa nije potrebna za dostavu traženih informacija kada se zahtjev podnosi elektronskim putem sukladno tumačenju zakona Povjerenika za informiranje. Iznimno, tijelo javne vlasti može tražiti kućnu adresu ako treba dostaviti odgovor papirnato s dostavnicom i to samo kada rješenjem odbija ili odbacuje zahtjev za pristup informacijama i kada dostavlja rješenje na zahtjev za ponovnu uporabu informacija. Ponovno, više pročitajte na http://imamopravoznati.org/help/privacy.

Imamo pravo znati je javni portal za podnošenje zahtjeva za pristup informacijama te zbog sigurnosti vaših osobnih podatka i politici privatnosti ove internetske stranice preporučamo da ne šaljete vašu kućnu adresu putem ovog javnog portala - radije je pošaljite putem svoje privatne email adrese na email adresu službenika za informiranje.

Ubuduće, možete potražiti email adresu službenika za informiranje tako da kliknete na link s nazivom tijela javne vlasti, te na profilnoj stranici tijela javne vlasti na Imamo pravo znati s lijeve strane potražite link "E-mail adresa službenika za informiranje." Korištenjem vaše privatne email adrese, pošaljite kućnu adresu na email tijela javne vlasti a u naslovu emaila navedite naziv vašeg zahtjeva.

Tijelo će možda odgovoriti na vašu privatnu email adresu ili čak na kućnu adresu da izbjegnu javnu objavu informacija koje ste zatražili. Možete odgovoriti i inzistirati da vam tijelo odgovor dostavi na elektronsku poštu putem koje ste dostavili zahtjev - tzv. "adresa za odgovor" (imamopravoznati.org adresa) jer je propisano ZPPI-om da podnositelj može navesti na koju adresu želi dobiti odgovor.

U skladu s time, savjetujemo Vam da ubuće odgovorite tijelu javne vlasti u smislu:

"Želio bih Vas upoznati s uputom Povjerenika za informiranje vezanu za inzistiranje na poštanskoj adresi podnositelja zahtjeva napisanoj u publikaciji "Primjena Zakona o pravu na pristup informacijama - Priručnik za službenike za informiranje u tijelima javne vlasti":

'...uzmite u obzir da je inzistiranje na adresi u slučaju zahtjeva podnesenog elektroničkom poštom, a već sa sigurnošću možete utvrditi da ćete informaciju pružiti korisniku, protivno načelima ekonomičnosti u postupanju te načelu suradnje i pružanja pomoći.'
Navedenu publikaciju možete pročitati na sljedećoj poveznici:
http://publikacije.imamopravoznati.org/
Na Vaš zahtjev dostavljam svoju kućnu adresu, a sukladno čl. 17. st. 2. ZPPI-ja naznačujem da želim primiti Vaš odgovor na isti način i na istu elektronsku adresu putem koje ste zaprimili moj zahtjev. Molim vas da moje osobne podatke (npr. kućna adresa) uklonite prije dostavljanja odgovora elektronskim putem sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka."

Imamo Pravo Znati tim

Dekanat PMF-a, Sveučilište u Zagrebu, Prirodoslovno-matematički fakultet

Poštovani,

podsjećamo na potrebu dopune Vašeg zahtjeva (što prije, a najkasnije 31. siječnja 2022.).
S poštovanjem,

Izv. Prof. dr. sc. Martina Jakovčić,
povjerenik za informirnje PMF-a

prikazati citirane dijelove