e-Matica (otvaranje baze podataka)

Miroslav Schlossberg je podnio/la ovaj zahtjev za pristup informacijama za Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Zagreb

Automatic anti-spam measures are in place for this older request. Please let us know if a further response is expected or if you are having trouble responding.

Zahtjev je djelomično uspješan.

Miroslav Schlossberg

Za: Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta

Temeljem Zakona o pravu na pristup informacija molim da mi se dostavi informacija:

Molim vas dostavu u elektronskom obliku pogodnom za ponovnu uporabu prema čl.3, st.6 i st.11 ZPPI-ja (otvoreni oblik npr. csv, xls) podatke iz evidencije o učenicima, ustanovama, djelatnicima, nastavnim programima te prijevozu učenika koji su spremljeni u bazi podataka - informacijski sustav eMatica koji je kreiran za Hrvatsku akademsku i istraživačku mrežu (CARNet) i MZOS. Traže se anonimizirani podaci iz kojih je moguće vidjeti broj učenika po ustanovama, nastavnim programima i korisnicima prijevoza za učenike, podatke o djelatnicima po ustanovama i nastavnim programima te organizacija prijevoza s podacima o prijevozniku i sve podatke koji nisu osobne prirode. Također želio bih vas podsjetiti da ste sukladno članku 10. Zakona o pravu na pristup informacijama (NN 025/2013, NN 085/2015) dužni objaviti ovakve baze podataka u obliku koji omogućuje ponovnu uporabu te Akcijski plan Partnerstva za otvorenu vlast (https://goo.gl/ZEsGuo) za otvaranje ovakvih skupova podataka putem Portala otvorenih podataka data.gov.hr, mjera 3.3. akcijskog plana, te sukladno tome bih vas zamolio da pošaljete link na traženi skup podataka na Portalu otvorenih podataka.

Svrha u koju želi ponovno upotrijebiti informacije je nekomercijalna.

Lijep pozdrav,
Miroslav Schlossberg

Miroslav Schlossberg

Za: Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta

Postovani,

Ljubazno vas molim provjeru u Upisniku je li moj zahtjev od Ožujak 25, 2016 upisan i zaprimljen kao zahtjev za pravo na pristup informacijama? Molom vas potvrdite zaprimanje zahtjeva odgovorom na ovu adresu.9

S poštovanjem,

Miroslav Schlossberg

Miroslav Schlossberg je ostavio/la bilješku ()

Dana 12.4.2016. zahtjev je poslan tijelu javne vlasti postanskim putem s povratnicom.
Dana 13.4.2016. zahtjev je preuzet (zahtjev je zaprimljen u tijelu javne vlasti). Odgovor se ocekuje elektronskim putem odnosno kako je poslan izvorni zahtjev.

Miroslav Schlossberg je ostavio/la bilješku ()

Povjereniku za informiranje poslana je predstavka jer tijelo nije odgovorilo na zahtjev u zakonskom roku: http://bit.ly/zppi-predstavka

Miroslav Schlossberg

Za: Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Zagreb

Hvala vam, potvrđujem primitak.

S poštovanjem,
Miroslav Schlossberg

--------------------------------------------
Q: Why is this email [hopefully] three sentences or less?
A: http://three.sentenc.es

---------- Forwarded message ----------
From: ppi <[email address]>
Date: 2018-03-28 15:12 GMT+02:00
Subject: e-Matica (otvaranje baze podataka)
To: "[email address]" <[email address]>
Cc: ppi <[email address]>

Poštovani gospodine Schlossberg,

nastavno na Vaš zahtjev za pristup informacijama od 25. ožujka 2016. godine kojim tražite „…u elektronskom obliku pogodnom za ponovnu uporabu prema čl.3, st. 6 i st.11 ZPPI-ja (otvoreni oblik npr. csv, xls) podatke iz evidencije o učenicima, ustanovama, djelatnicima, nastavnim programima te prijevozu učenika koji su spremljeni u bazi podataka – informacijski sustav eMatica koji je kreiran za Hrvatsku akademsku i istraživačku mrežu (CARNet) i MZOS. Traže se anonimizirani podaci iz kojih je moguće vidjeti broj učenika po ustanovama, nastavnim programima i korisnicima prijevoza za učenike, podatke o djelatnicima po ustanovama i nastavnim programima te organizacije prijevoza s podacima o prijevozniku i sve podatke koji nisu osobne prirode.“ u privitku Vam dostavljamo traženo.

Napominjemo da se u e-Matici ne vode podaci o prijevozu učenika niti evidencija prijevoznika te kako škole od 2014. godine podatke o djelatnicima unose u aplikaciju Centralni obračun plaća (COP), tako da podaci o djelatnicima u e-Matici nisu ažurni.

Ljubazno Vas molimo da potvrdite primitak ove elektroničke pošte.

S poštovanjem
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Miroslav Schlossberg je ostavio/la bilješku ()

Link na zaprimljenu datoteku:
https://app.box.com/s/gmy4vxlvlwuorl3gtb...