Kandidature i izvješća o financiranju izborne promidžbe

Zahtjev za pristup informacijama od Gong za Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske, Zagreb

Ovaj zahtjev je zatvoren za novu korespodenciju s tijelom javne vlasti. Kontaktirajte nas ako mislite da bi ga trebalo ponovo otvoriti.

Zahtjev je djelomično uspješan.

Za: Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske, Zagreb

Temeljem Zakona o pravu na pristup informacijama i sukladno čl. 10. Zakona molimo da nam na mail s kojeg upućujemo ovaj zahtjev dostavite kandidature s podacima iz obrazaca za postupak kandidiranja na sljedećim izborima:
• za predsjednika RH (2000. – 2014.),
• za zastupnice/zastupnike u Saboru RH (2000. – 2016.),
• za članove u Europskom parlamentu iz RH (2013. i 2014.),
• za lokalne izbore u RH (2013. i 2017.)

Ujedno, molimo da nam sukladno članku 27. Zakona o pravu na pristup informacijama, osigurate automatsko ažuriranje otvorenih podataka o rezultatima izbora.

Omogućavanje ovakvog pristupa osiguralo bi građanima potpunije podatke o politički izloženim osobama putem GONG-ove baze Mozaik veza - alata koji omogućuje učinkovito istraživanje međusobnih veza politički izloženih osoba, kao i veza s drugim pravnim i fizički osobama, na temelju podataka preuzetih iz registara i baza javnih tijela.

Za potrebe iste aplikacije molimo da nam dostavite u strojno čitljivom formatu gdje je moguće ili u drugom dostupnom elektroničkom obliku (pdf, skenirani dokument, jpg itd.) sljedeća izvješća o financiranju izborne promidžbe, za predsjedničke, parlamentarne, lokalne i izbore za članove u EP iz RH u razdoblju od 2000. odnosno 2013. godine do posljednjih lokalnih izbora 2017. godine:
• Izvješće o primljenim donacijama za financiranje izborne promidžbe i Izvješće o troškovima (rashodima) izborne promidžbe
• izvješće o iznosu cijene i iznosu ostvarenog popusta u cijeni za medijsko oglašavanje izborne promidžbe
• Financijski izvještaj o financiranju izborne promidžbe

S poštovanjem,

GONG

Gong je ostavio/la bilješku ()

Državno izborno povjerenstvo u međuvremenu je objavilo rezultate izbora u otvorenom formatu na linku https://www.izbori.hr/site/opce-informac...
- Kandidacijske liste nisu sve još digitalizirane, one koje jesu mogu se, kao i financijski izvještaji, pronaći na web stranici DIP-a (Arhiva izbora) na linku https://www.izbori.hr/arhiva-izbora/inde...