O akciji potrage i spašavanja datuma 27.05.2019

sandra bencic je podnio/la ovaj zahtjev za pristup informacijama za Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Zagreb

Ovaj zahtjev je zatvoren za novu korespodenciju s tijelom javne vlasti. Kontaktirajte nas ako mislite da bi ga trebalo ponovo otvoriti.

Ovaj predmet pregledali su administratori i ne smatra se PPI zahtjevom

Za: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Zagreb

Temeljem Zakona o pravu na pristup informacija molim da mi se dostavi informacija o akciji potrage i spašavanja obavljene 27.05.2019.g. na području Dugog otoka, a zbog potrage za nestalim roniocem:

1) U kojem trenutku je plovilo Lučke kapetanije (Zadar) izašlo u potragu i spašavanje, te koje područje (parametar) potrage su imali od trenutka pokretanja akcije pa do njenog obustavljanja oko 20 sati?
2) Kolika je bila udaljenost spasilačke ekipe od obale na južnoj strani otoka u pravcu juga i da li je potragom obuhvaćen širi akvatorij oko Dugog otoka?
3) Koje su sve aktivnosti spašavanja poduzete od 17:30 sati nadalje?
4) Prema podacima DHMZ-a jačina juga od 17 -23 sata navedenog dana kretala se od umjerenog do jakog juga (5-6 Bf) no usprkos činjenici da su brodovi Lučke kapetanije opremljeni za tu jačinu vjetra potraga i spašavanje je ipak obustavljeno oko 20 sati. Molimo vas da nam dostavite informacije na temelju kojih podataka i od strane koga je donesena odluka o zaustavljanju potrage i spašavanja do narednog jutra?
5) Da li je točan navod da se potraga fokusirala na područje Brbinščice iz razloga što se bazirala na tezi da je ronioc poginuo na tom mjestu i potonuo s brodom? Kad je pronađena oprema? Što je zaključeno nakon pronalaska opreme?
6) Cijela oprema osim maske i peraja pronađene su oko 18:00 sati, zašto se i nakon toga pretpostavljalo da je osoba za kojom se traga na istom mjestu?
7) Koje kvalifikacije moraju imati lučki kapetan i njegov pomoćnik za navedena radna mjesta I zadovoljavaju li osobe koje trenutno obnašaju te funkcije u Lučkoj kapetaniji Sali Dugi otok te zahtjeve odnosno imaju li sve potrebne kvalifikacje?
8) Prema rekonstrukciji događaja temeljem svjedoka volontera iz DVD Sali Dugi otok u akciji portage i spašavanja, drugi dan akcije 28.05. sunce je izašlo u 4:14 sati a lučka kapetanija Sali je izašla na teren iz Veloga rata u 5:30 sati što znači da su bili u Brbinjščici tek oko 6:00 sati dok je avion bio tamo tek u 6:15 sati. Molimo da nam odgovorite koji su razlozi kašnjenja?

S poštovanjem,

Sandra Benčić

SysAdmin Miroslav je ostavio/la bilješku ()

Veznao uz stavljanje u naslov "zahtjev za pravo na pristup informacijama", zelio bih vas obavijestiti da platforma vec automatski dodaje prefix "Zahtjev za pravo na pristup informacijama" u email te stoga ako i vi navedete, biti ce poduplano.

Kao na primjer ovako:
"Zahtjev za pristup informacijama - Zahtjev za pristup informacijama o akciji potrage i spašavanja datuma 27.05.2019"

Stoga predlazem da u naslov zahtjeva ne stavljate dio "zahtjev za pristup informacijama".

Hvala vam!