Objava informacija o sastancima stalnog predstavnika

Zahtjev za pristup informacijama od Gong za Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, Zagreb

Ovaj zahtjev je zatvoren za novu korespodenciju s tijelom javne vlasti. Kontaktirajte nas ako mislite da bi ga trebalo ponovo otvoriti.

Zahtjev je uspješan.

Za: Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, Zagreb

Poštovani,

Imajući na umu da su u tijeku pregovori o novom međuinstitucionalnom sporazumu koji bi definirao nove razine transparentnosti rada EU institucija, smatramo bitnim javnost informirati o spremnosti RH da prihvati inicijativu kojom stalni predstavnici država-članica pri EU također redovito i proaktivno objavljuju sastanke koje održavaju, pogotovo s vaninstitucionalnim dionicima.

Molimo Vas da nam sljedeće tražene informacije dostavite elektroničkim putem, u obliku odgovora na ovaj mail, sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama.

- Je li stalno predstavništvo RH pri EU, odnosno Republika Hrvatska, ikada razmatrala da se informacije o sastancima stalnog predstavnika RH pri EU, objavljuju proaktivno. Je li ovakav zahtjev prihvatljiv RH? Hoće li RH podržati ovu inicijativu?

- Da li već u ovom trenutku postoji interni objedinjeni popis službenih sastanaka stalnog predstavnika RH pri EU?

- Molim Vas da nam dostavite datume, prisutne osobe i teme, svih sastanaka koje je stalni predstavnik RH pri EU održao od siječnja do rujna 2017. godine.

S poštovanjem,

GONG

Alumni Sonja je ostavio/la bilješku ()

U ovom slučaju tijelo javne vlasti nije postupilo u zakonskom roku, a članak 25. stavka 2. Zakona o pravu na pristup informacijama propisuje da u tom slučaju možete podnijeti žalbu Povjereniku za informiranje.

Kako bismo vam olakšali, kreirali smo online obrazac za pisanje žalbe u slučaju šutnje administracije na http://legal.imamopravoznati.org/ppi_zal...

Obrazac na gore navedenom linku ispunite u internetskom pregledniku, pritisnite tipku za printanje, ispišite na papir te prije slanja na navedenu adresu vlastoručno potpišite žalbu i priložite korespodenciju s ove stranice.

Korespodenciju preuzmite klikom na link "Preuzmite svu korespondenciju u zip datoteci" ispod ovog zahtjeva.

Želimo vam uspješno rješavanje vašeg zahtjeva!

Službenik za informiranje, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, Zagreb

1 privitaka

Poštovani,

u privitku dostavljamo traženu informaciju.

S poštovanjem,

Službenik za informiranje

prikazati citirane dijelove

Za: Službenik za informiranje

Poštovana,

Zahvaljujem na dostavi traženih informacija, te dodatnim objašnjenjima.

S poštovanjem,

GONG