Otvaranje savjetodavne - neprofitne organizacije

Zahtjev čeka na objašnjenje. Ako ste Sanja Pangracije, molimo prijavite se poslati dodatnu poruku.

Sanja Pangracije

Za: Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Zagreb

Poštovani,

molim Vas informaciju dali je potrebno za otvaranje savjetodavne - neprofitne organizacije za mlade isto otvoriti kao udrugu ili postoji još koja opcija za isto?

S poštovanjem,

Sanja

ppi, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Zagreb

Poštovana,

 

sukladno članku 20. stavku 2. Zakona o pravu na pristup informacijama
(„Narodne novine“, broj 25/13 i 85/15, u daljnjem tekstu: Zakon) ljubazno
Vas molimo da ispravite svoj zahtjev za pristup informacijama sukladno
članku 18. stavku 3. Zakona.

 

 

S poštovanjem,

Ministarstvo znanosti i obrazovanja

 

 

prikazati citirane dijelove

Alumni Sonja je ostavio/la bilješku ()

Čl. 18. st. 3. Zakona o pravu na pristup informacijama:

"Pisani zahtjev sadrži: naziv i sjedište tijela javne vlasti kojem se zahtjev podnosi, podatke koji su važni za prepoznavanje tražene informacije. ime i prezime i adresu fizičke osobe podnositelja zahtjeva, tvrtku, odnosno naziv pravne osobe i njezino sjedište."

Kod slanja poštanske adrese imate dvije opcije:

1. Odgovoriti tijelu javne vlasti slijedeće:

"Na Vaš zahtjev svoju kućnu adresu dostavit ću odvojeno putem privatnog emaila, a sukladno čl. 17. st. 2. ZPPI-ja naznačujem da želim primiti Vaš odgovor na isti način i na istu elektronsku adresu putem koje ste zaprimili moj zahtjev. Molim Vas da moje osobne podatke (npr. kućna adresa) uklonite prije dostavljanja odgovora elektronskim putem sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka."

Potražite email adresu službenika za informiranje tako da kliknete na link s nazivom tijela javne vlasti te na profilnoj stranici tijela javne vlasti na Imamo pravo znati potražite link "E-mail adresa službenika za informiranje". Korištenjem vaše privatne email adrese, pošaljite kućnu adresu na email tijela javne vlasti a u naslovu e-maila navedite naziv vašeg zahtjeva.

Tijelo će možda odgovoriti na vašu privatnu email adresu ili čak na kućnu adresu da izbjegnu javnu objavu informacija koje ste zatražili. Možete odgovoriti i inzistirati da Vam tijelo odgovor dostavi na elektronsku poštu putem koje ste dostavili zahtjev - tzv. "adresa za odgovor" (imamopravoznati.org adresa).

2. Vašu poštansku adresu možete poslati tijelu javne vlasti putem Imamo pravo znati klikom na "Napisati odgovor" na dnu stranice. U tom slučaju će administratori cenzurirati vašu poštansku adresu iz odgovora koji ste im poslali.

Looking for an EU Authority?

You can request documents directly from EU Institutions at our sister site AskTheEU.org . Find out more .

AskTheEU.org