Za: Hrvatski sabor, Zagreb

Temeljem Zakona o pravu na pristup informacijama obraćamo se sa zahtjevom za API dokumentacijom u svrhu strojnog preuzimanja i ažuriranja podataka sa stranica Hrvatskog sabora.

Traženi API koristili bi u nekomercijalne svrhe, odnosno preuzimali za Gongovu aplikaciju Parlametar.

S poštovanjem,

GONG

Službenik za informiranje, Hrvatski sabor, Zagreb

Poštovani, sukladno članku 23., stavku 1., podstavku 6. Zakona o pravu na pristup informacijama (NN br. 25/13 i 85/15) obavještavamo vas da API dokumentacija u trenutku zaprimanja vašega zahtjeva i tijekom rješavanja o zahtjevu, u Hrvatskome saboru nije nastala.
Hrvatski sabor objavio je 21. prosinca 2018. ažurirane web stranice s osuvremenjenom tehnološkom osnovicom. Podrška za strojno preuzimanje saborskih skupova podataka (otvoreni podaci) za javnost sljedeća je planirana faza. O njihovoj dostupnosti Sabor će pravodobno obavijestiti javnost, a tri člana Gongova tima, s kojima se u Saboru razgovaralo tijekom planiranja i objave Parlametar.hr-a, izvijestit ćemo ponaosob.
Rad Parlametar.hr-a, kako smo upoznati od strane Gongova stručnog tima, nije uvjetovan dostupnošću saborskog API-ja nego je u mogućnosti nastaviti preuzimati saborske podatke i na druge načine, kao i dosad. Hvala na razumijevanju.
S poštovanjem,
Vesna Stanković Benak, službenica za informiranje u Hrvatskome saboru
e-mail: [Hrvatski sabor, Zagreb e-mail za zahtjeve]
www.sabor.hr

prikazati citirane dijelove

Looking for an EU Authority?

You can request documents directly from EU Institutions at our sister site AskTheEU.org . Find out more .

AskTheEU.org