Putni troškovi za Klimana, ministra turizma u 13. sazivu Vlade RH za 2016 godinu

noel mirković je podnio/la ovaj zahtjev za pristup informacijama za Ministarstvo turizma, Zagreb

Automatic anti-spam measures are in place for this older request. Please let us know if a further response is expected or if you are having trouble responding.

Zahtjev je uspješan.

noel mirković

Za: Ministarstvo turizma, Zagreb

Poštovani,

ljubazno Vas molim da dostavite odgovorom na ovu adresu sljedeće informacije, vezano uz putne troškove Antona Kliman, ministra turizma u 13. sazivu Vlade Republike Hrvatske za 2016. godinu:

A. Ukupan broj službenih putovanja za navedeno vremensko razdoblje, uz naznaku broja službenih putovanja u zemlji i inozemstvu u navedenom vremenskom razdoblju.

B. Broj putovanja u kojima se putovalo Vladinim zrakoplovom za navedeno vremensko razdoblje.

C. Broj osoba u pratnji po pojedinom službenom putovanju.

D. Informacija o korištenju Vladinog zrakoplova po pojedinom službenom putovanju.

E. Ukupni putni troškovi za navedenog člana Vlade i pratnju po pojedinom službenom putovanju.

F. Ukupni troškovi smještaja za navedenog člana Vlade i pratnju po pojedinom službenom putovanju.

G. Ukupan iznos troškova reprezentacije nastalih u vezi službenog putovanja po pojedinom službenom putovanju.

Molim Vas da tražene informacije dostavite u otvorenom obliku kako je opisano u članku 5. točki 11. Zakona o pravu na pristup informacijama (NN 25/13, 85/15).

Ukoliko su podaci već javno objavljeni na Vašim internetskim stranicama, ljubazno Vas molim dostavu izravnog linka na tražene podatke.

Ako želite, podatke možete popuniti u tablicu koju možete preuzeti na linku https://goo.gl/ZSjdsD, izaberite File - Download as - Microsoft Excel.

Molim vas da u Vašem odgovoru ne prikazujete moje osobne podatke (adresa i mjesto) odnosno ako ih prikazujete onda neka budu zacrnjeni.

Lijep pozdrav
N. Mirković

Alumni Sonja je ostavio/la bilješku ()

U ovom slučaju tijelo javne vlasti nije postupilo u zakonskom roku, a članak 25. stavka 2. Zakona o pravu na pristup informacijama propisuje da u tom slučaju možete podnijeti žalbu Povjereniku za informiranje.

Kako bismo vam olakšali, kreirali smo online obrazac za pisanje žalbe u slučaju šutnje administracije na http://legal.imamopravoznati.org/ppi_zal...

Obrazac na gore navedenom linku ispunite u internetskom pregledniku, pritisnite tipku za printanje, ispišite na papir te prije slanja na navedenu adresu vlastoručno potpišite žalbu i priložite korespodenciju s ove stranice.

Korespodenciju preuzmite klikom na link "Preuzmite svu korespondenciju u zip datoteci" ispod ovog zahtjeva.

Želimo vam uspješno rješavanje vašeg zahtjeva!

noel mirković je ostavio/la bilješku ()

Zakoni su poput limuna, želiš li limunadu moraš iscijediti limun. S šećerom na umu slijedim proceduru dok ne dobijem odgovor.
hvala admin/sonja :-)

Bosiljko Domazet, Ministarstvo turizma, Zagreb

1 privitaka

Poštovani,
U prilogu vam dostavljam informacije vezane uz putne troškove Antona Klimana, ministra turizma u 13. sazivu Vlade Republike Hrvatske za 2016. godinu.
S poštovanjem,
Bosiljko Domazet,
Službenik za informiranje

________________________________________________________
Bosiljko Domazet, mag.ed.
Ministarstvo turizma, Zagreb, Prisavlje 14
01 6169 009 ; 099 2330 548
www.mint.hr

prikazati citirane dijelove

noel mirković je ostavio/la bilješku ()

Od inicijalnog zahtjeva do danas kad je odgovor stigao prošlo je punih 60 dana (23.9.-23.11.2017.). Zanima me je li i koliko je prekoračen rok te ako je došlo do prekoračenja što se po tom pitanju može učiniti?

No, tko pita i zna kako (hvala vam, ekipo @imamopravoznati) odgovor stigne.
Ovakvi zahtjevi i inicijative spadaju u oblike komunikacije a ne sukoba. Bez transparentnosti vlasti s vlašću smo, mi građani i građanke, u trajnom stanju sukoba, štopredstavlja poraz društva koje nije u stanju pronaći načine kako tome doskočiti. Zato sam se odazvao i pitao. Rezultat je sad javan - ili će to vrlo brzo posati. Možda pomogne nekom u formiranju slagalice kojom ćemo jasnije vidjeti kretanja interesa vlasti vs. interesa javnosti (pojam interes ovdje koristim u smislu konkretne povećane vrijednosti, dobiti). Ni guske u magli se neće izgubiti ako je put u budućnost jasno označen. Sretno :-)

Alumni Sonja je ostavio/la bilješku ()

S obzirom da je inicijalni zahtjev za pristup informacijama poslan 23.09.2017., rok za odgovor je 15 dana. Tijelo javne vlasti je moglo produljiti rok za dodatnih 15 dana (onda bi rok za odgovor bio 30 dana od podnošenja zahtjeva), no s obzirom da tijelo javne vlasti nije obavijestilo o produženju roka, bili su dužni odgovoriti u roku od 15 dana računajući od 23.09.2017.

Ako tijelo ne odgovori u zakonskom roku, može se poslati žalba Povjerenici za informiranje, a link na žalbu se nalazi u mom prethodnom komentaru na ovom zahtjevu za pristup informacijama. S obzirom da je tijelo u međuvremenu odgovorilo na zahtjev, (dodatna) žalba vjerojatno ne bi imala nikakav efekt.