Uvjeti za dobivanje dozvola za ulične zabavljače

Lana Podgoršek je podnio/la ovaj zahtjev za pristup informacijama za Grad Cres kao dio skupine poslane na 128 tijela javne vlasti

Ovaj zahtjev je zatvoren za novu korespodenciju s tijelom javne vlasti. Kontaktirajte nas ako mislite da bi ga trebalo ponovo otvoriti.

Zahtjev je uspješan.

Lana Podgoršek

Za: Grad Cres

Temeljem Zakona o pravu na pristup informacija molim da mi se dostavi informacija:

Molim Vas dostavite na ovu adresu dokumuent koji propisuje uvjete za dobivanje dozvole za ulične zabavljače u gradu iz naslova.

Dostavite već gotovu informaciju (npr. pravni akt) ukoliko je grad posjeduje ili dostavite kopiju već izdanog Rješenja nekom uličnom zabavljaču koji pokazuje traženu informaciju (slobodno izuzmite osobne informacije prije dostave kopije).

S poštovanjem,

Lana Podgoršek

Patricija Purić, Grad Cres

Poštovana,
Davanje na korištenje javnih površina u Gradu Cresu regulirano je Odlukom o nekretninama i Odlukom o porezima Grada Cresa. Onaj tko na javnim površinama obavlja određenu djelatnost ili izlaže na javnoj površini, podnese zahtjev i ako ima slobodnih lokacija ista mu se dodjeli te se na temelju toga izdaje porezno rješenje.
Što se tiče uličnih zabavljača, nemamo ih posebno regulirano pa se svaki zahtjev pojedinačno ocjenjuje. Ukoliko se javna površina za uličnog zabavljača traži za konkretno duže razdoblje, za napr. dva ljetna mjeseca, onda je taj ulični zabavljač obveznik plaćanja poreza na javnu površinu. Ukoliko se radi o povremenom korištenju javne površine, onda se obično odobri korištenje bez naknade.
Srdačan pozdrav.

Patricija Purić, dipl.iur.
Pročelnica Ureda Grada
GRAD CRES
Creskog Statuta 15
51557 Cres
e-mail: [Grad Cres e-mail za zahtjeve]
tel: +385(0)51/661-954
fax: +385(0)51/571-331

prikazati citirane dijelove

Looking for an EU Authority?

You can request documents directly from EU Institutions at our sister site AskTheEU.org . Find out more .

AskTheEU.org