Sastanci s naftnom industrijom - zapisnici

Duje Prkut je podnio/la ovaj zahtjev za pristup informacijama za Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Zagreb

Ovaj zahtjev je zatvoren za novu korespodenciju s tijelom javne vlasti. Kontaktirajte nas ako mislite da bi ga trebalo ponovo otvoriti.

Poštovani Ministarstvo gospodarstva,

U odgovoru na zahtjev za pravom na pristup informacijama o broju sastanaka ministra Vrdoljaka s predstavnicima naftne industrije kojeg sam uputio putem portala ImamoPravoZnati (http://imamopravoznati.org/request/sasta... ), dobio sam odgovor kako nije moguće sa sigurnošću utvrditi točan broj održanih sastanaka ministra Vrdoljaka s predstavnicima naftne industrije i/ili njihovim lobistima.

Odgovor u kojem se tvrdi da nije moguće utvrditi točan broj sastanaka, ukazuje da Ministarstvo raspolaže nekim oblikom informacija da su se navedeni sastanci ipak održali.

Temeljem Zakona o pravu na pristup informacija molim da mi se dostavi informacija:
- Jesu li izrađeni zapisnici sastanaka ministra Vrdoljaka "tijekom cijelog procesa stvaranja novog zakonskog okvira za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika" (kako je navedeno u Vašem odgovoru) s predstavnicima naftne industrije, njihovim lobistima, te "domaćim i inozemnim stručnjacima za to područje"?
- Ukoliko su zapisnici izrađeni, molim Vas da mi ih dostavite u elektroničkom obliku.
- Jesu li predstavnici naftne industrije i njihovi lobisti te "domaći i inozemni stručnjaci" prilikom sastanaka ili ususret sastancima "tijekom cijelog procesa stvaranja novog zakonskog okvira za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika" tijelima javne vlasti dostavili ikakve pisane podneske/predstavke, koji se tiču navedene teme?
- Ukoliko su pisani podnesci/predstavke dostavljeni tijelima javne vlasti, molim Vas da mi ih dostavite u elektroničkom obliku.

Unaprijed zahvaljujem na vremenu izdvojenom za davanje odgovora na postavljene zahtjeve,
S poštovanjem,

Duje Prkut

Poštovani Ministarstvo gospodarstva,

Podsjećam da je odgovor za rok na dostavljene zahtjeve za pravom na pristup informacijama istekao 30.12.

Do ovog trenutka nisam dobio odluku sluzbenika za informiranje o dostavljenim zahtjevima, ali ni bilo kakvu drugu povratnu informaciju.

S poštovanjem,

Duje Prkut

Administrator Miroslav je ostavio/la bilješku ()

U ovom slučaju tijelo javne vlasti nije postupilo u zakonskom roku, a članak 25, stavka 2 Zakona o pravu na pristup informacijama propisuje da u tom slučaju možete podnijeti žalbu Povjereniku za informranje.

Kako bismo vam olakšali, kreirali smo online obrazac za pisanje žalbe u slučaju šutnje administracije na http://legal.imamopravoznati.org/ppi_zal...

Obrazac na gore navedenom linku ispunite u internetskom pregledniku, pritisnite tipku za printanje, ispišite na papir te prije slanja na navedenu adresu vlastoručno potpišite žalbu i priložite korespodenciju s ove stranice.

Korespodenciju preuzmite klikom na link "Preuzmite svu korespondenciju u zip datoteci" ispod ovog zahtjeva.

Želimo vam uspješno rješenje vašeg zahtjeva!

Looking for an EU Authority?

You can request documents directly from EU Institutions at our sister site AskTheEU.org . Find out more .

AskTheEU.org