Sastanci s naftnom industrijom

Duje Prkut je podnio/la ovaj zahtjev za pristup informacijama za Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Zagreb

Ovaj zahtjev je zatvoren za novu korespodenciju s tijelom javne vlasti. Kontaktirajte nas ako mislite da bi ga trebalo ponovo otvoriti.

Poštovani Ministarstvo gospodarstva,

Temeljem Zakona o pravu na pristup informacija molim da mi se dostavi informacija:

Koliko sastanaka su ministar gospodarstva Vrdoljak i/ili njegovi pomoćnici i zamjenici održali s predstavnicima međunarodnih naftnih tvrtki i/ili lobistima koji zastupaju njihove interese, za vrijeme trajanja ministrovog mandata?

S poštovanjem,

Duje Prkut

Poštovani Ministarstvo gospodarstva,

Dana 27.10.2015. uputio sam zahtjev za pravom na pristup informacijama kojim se traže informacije o održanim sastancima predstavnika Ministarstva gospodartstva (ministar gospodarstva Vrdoljak i/ili njegovi pomoćnici i zamjenici) s predstavnicima međunarodnih naftnih tvrtki i/ili lobistima koji zastupaju njihove interese. Zahtjev je podnesen putem portala Imamo pravo znati te je javno dostupan na ovoj internetskoj adresi: http://imamopravoznati.org/request/sasta....

Budući da mi u zakonskom roku niste poslali nikakav odgovor, ovim putem šaljem požurnicu, te Vas molim za hitnu dostavu traženih informacija kako nebi bilo potrebno Povjerenici za infomriranje podnositi žalbu zbog šutnje administracije.

Nadam se da ćete promptno postupiti u skladu s odredbama Zakona o pravu na pristup informacijama,

S poštovanjem,

Duje Prkut

info, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Zagreb

Poštovani,

Nakon sveobuhvatne analize u stručnim službama, kabinetu ministra (koji uključuje pomoćnike, zamjenika i samog ministra) Ministarstva gospodarstva, ali i specijaliziranoj Agenciji za ugljikovodike, u protekle 3 godine mandata sadašnjeg ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka, bilo je nemoguće utvrditi egzaktan broj takvih sastanaka.

Naime tijekom cijelog procesa stvaranja novog zakonskog okvira za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika, kao i tijekom provođenja procesa raspisivanja i izbora ponuditelja za koncesije na moru i kopnu za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika, vodili su se razgovori s potencijalnim ponuditeljima, ali i domaćim te inozemnim stručnjacima za to područje. Pri tome, na sastancima se osim o energetici, gotovo u pravilu razgovaralo i drugim povezanim temama, primjerice o industriji, zaštiti okoliša i drugome, pa su u takve razgovore bili uključeni i/ili organizirala i druga ministarstva i Agencije. Kada se to sve uzme u obzir, nemoguće je decidirano i precizno odgovoriti na Vaše pitanje.

S poštovanjem

Samostalni odjel za odnose s javnošću

telefon: 01 610 6423
mail: [e-mail adresa]

prikazati citirane dijelove

Poštovani,

Zahvaljujem na odgovoru koji potvrđuje da tijelo javne vlasti nije u posjedu tražene informacije.

S poštovanjem,

Duje Prkut