Informacije o provedenim lokalnim referendumima u gradovima RH

The request was successful.

Sara Maksimović

Poštovani, poštovane,

Ljubazno molim da mi dostavite podatke o do sada provedenim lokalnim referendumima na području vaše jedinice - uključujući broj provedenih referenduma, odluke o raspisivanju referenduma, teme o kojima se odlučivalo, kao i ishod.

Također, ako posjedujete takve informacije, molim vas da dostavite i podatke o referendumskim inicijativama koje su podnesene predstavničkom tijelu iako do provedbe referenduma nije došlo.

Napominjem da se radi o skupnom zahtjevu upućenom svim gradovima, stoga su izostavljeni njihovi pojedinačni nazivi i adrese u samom tekstu poruke. Nadalje, molim da zahtjev razmotrite temeljem dostavljenog imena i prezimena te adrese e-pošte podnositeljice zahtjeva. Iako adresa e-pošte po ZPPI ne predstavlja adresu korisnika, Povjerenik za informiranje u publikaciji Primjena Zakona o pravu na pristup informacijama – Priručnik za službenike za informiranje u tijelima javne vlasti (2016. godina) potvrđuje da je e-mail adresa dovoljna za dostavu traženih informacija: "Putem elektroničke pošte službenik za informiranje može korisniku dostaviti zatražene informacije i ostvariti bržu komunikaciju s njim, s obzirom na kratkoću rokova za postupanje. (...) uzmite u obzir da je inzistiranje na adresi u slučaju zahtjeva podnesenog elektroničkom poštom, a već sa sigurnošću možete utvrditi da ćete informaciju pružiti korisniku, protivno načelima ekonomičnosti u postupanju te načelu suradnje i pružanja pomoći."

S poštovanjem,
Sara Maksimović

Ivona Ćosić, Grad Našice

2 Attachments

Poštovani,

 

u prilogu Vam dostavljamo odgovor na postavljeno pitanje gđe. Sare
Maksimović.

 

S poštovanjem,

 

 

Ivona Ćosić, mag.cult.,

Viša stručna suradnica za protokol i odnose s javnošću

Grad Našice

Upravni odjel za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti

Trg dr. Franje Tuđmana 7, 31 500 Našice

T: +385 (31) 618 182    M: + 385 99 712 26 48

E: [1][Grad Našice e-mail za zahtjeve] W: [2]www.nasice.hr
   

 

 

References

Visible links
1. mailto:[Grad Našice e-mail za zahtjeve]
2. file:///tmp/www.nasice.hr

Za: Ivona Ćosić

Poštovana,

Puno hvala na dostavljenim informacijama.

Srdačno,
Sara Maksimović