Sudske odluke u predmetima radi kaznenih djela protiv okoliša

Udruga BIOM made this Freedom of Information request to Županijski sud u Splitu

This request has been closed to new correspondence from the public body. Contact us if you think it ought be re-opened.

The request was partially successful.

Za: Županijski sud u Splitu

Poštovani,

temeljem čl. 5., st. 1. kojim je osigurano pravo na pristup informacijama o djelovanju javnih tijela te čl. 18. koji definira sadržaj pisanog zahtjeva prema Zakonu o pravu na pristup informacijama (NN 25/13) kao ovlaštenici prava tražimo:

I.) Sudske odluke u kaznenim predmetima koji su se pred vašim sudom vodili radi kaznenih djela protiv okoliša (iz Glave XX. Kaznenog zakona) u razdoblju od 2013. godine do danas.

Molimo vas da sudske odluke (presude, rješenja) dostavite u anonimiziranom obliku. U slučaju da je sudske odluke moguće pronaći putem tražilice sudskih odluka (na poveznici https://sudskapraksa.vsrh.hr/home) ili putem druge javno dostupne baze podataka dovoljno je da nam dostavite broj sudskog predmeta.

Molimo da nam odgovor dostavite putem maila ako je moguće.

Ako niste ovlašteni odgovoriti na gorespomenuti zahtjev, tj. ako ne posjedujete ili ne raspolažete s navedenom informacijom, dužni ste nas u roku od 8 dana uz obavijest uputiti na mjerodavno tijelo prema čl. 21. Zakona o pravu na pristup informacijama.

S poštovanjem,
Udruga BIOM

Rajana Buljan,

Poštovani,
zaprimila sam Vaš zahtjev za pristup informacijama te Vas obavještavam kako više nisam zaposlenik niti službenik za informiranje Županijskog suda u Splitu.

Podatke o službeniku za informiranje Županijskog suda u Splitu možete pronaći na sljedećoj web adresI: http://sudovi.pravosudje.hr/zsst/index.p...

S poštovanjem,
Sutkinja Trgovačkog suda u Splitu Rajana Buljan

Za: Županijski sud u Splitu

Poštovana gospođo Buljan,

hvala na odgovoru. Ispričavamo se na pogrešci.

Za pristup informacijama koristimo servis imamo pravo znati (www.imamopravoznati.org) na kojem su bili pogrešno navedeni podaci o službeniku za informiranje Županijskog suda u Splitu.

S poštovanjem,
Udruga BIOM

Katija Giljanović, Županijski sud u Splitu

1 Attachment

 

 

Poštovani,

U privitku se dostavlja odgovor Službenice za informiranje ovoga suda br.
26Su-i-24/19 od 2. listopada 2019.

 

S poštovanjem,

ŽUPANIJSKI SUD U SPLITU

Ured predsjednika suda

 

Za: Katija Giljanović

Poštovana gospođo Giljanović,

hvala na brzom odgovoru.

Budući da naš zahtjev nije bio dovoljno određen, zamolili bi vas za dopunu informacije na način da nam se dostave i odluke Županijskog suda po žalbama protiv prvostupanjskih odluka za navedena kaznena djela protiv okoliša, ako postoje.

S poštovanjem,
Udruga BIOM