Adaptacija objekta 38. Hrvatski studiji - ZUK Borongaj

Duje Kovačević je podnio/la ovaj zahtjev za pristup informacijama za Sveučilište u Zagrebu

Automatic anti-spam measures are in place for this older request. Please let us know if a further response is expected or if you are having trouble responding.

Zahtjev je djelomično uspješan.

Za: Sveučilište u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu je, odlukom rektora Damira Borasa od 11. listopada 2016. godine Hrvatskim studija dalo privremenu suglasnost na korištenje objekta 38 na Znanstveno-učilišnom Kampusu Borongaj, za "potrebe prostora studentskih udruga i potrebe prostora za arhivsku građu". Suglasnost, kako stoji u odluci, je privremena jer je objekt 38 prema urbanističkom planu Studentskog kampusa Borongaj predviđen za uklanjanje. U siječnju prošle godine, točnije 21. siječnja 2019. godine izvršen je ugovor s obrtom "krovopokrivačka djelatnost i završni građevinski radovi" vlasnika Ive Turudića, na ukupan iznos s uračunatim PDV-om od 149.957,94 kn. Taj se podatak može pronaći u registru ugovora javne nabave Sveučilišta u Zagrebu pod evidencijskim brojem 93/2018. U vezi s tim, temeljem Zakona o pravu na pristup informacijama molim da mi se dostavi informacija:

1. Koji su radovi izvršeni na objektu 38 za navedeni novac?
2. U kojem vremenskom periodu su izvršavani radovi na objektu 38?
3. U tom se objektu, na dan 17. rujna 2020. godine, gotovo četiri godine nakon odluke o korištenju istog objekta za potrebe prostora studentskih udruga i arhivske građe - ne nalazi ništa. Čemu služi taj objekt?
4. Zašto je Sveučilište u Zagrebu investiralo 149.957,94 kn javnog novca u objekt u kojem se još uvijek ništa ne nalazi?
5. Zašto je Sveučilište u Zagrebu investiralo 149.957,94 kn javnog novca u objekt koji je urbanističkim planom Kampusa predviđen za uklanjanje?

S poštovanjem,

Duje Kovačević
novinar, srednja.hr

Za: Sveučilište u Zagrebu

Budući da odgovor na moj PPI zahtjev naslova 'Adaptacija objekta 38. Hrvatski studiji - ZUK Borongaj' kasni, ovim putem temeljem Zakona o pravu na pristup informacija šaljem požurnicu i još jednom molim da mi se dostavi tražena informacija.

S poštovanjem,

Duje Kovačević
novinar, srednja.hr