Broj mladih isključenih iz obrazovanja ili onih koji su prekinuli obrazovanje

Martina Horvat je podnio/la ovaj zahtjev za pristup informacijama za Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Zagreb

Ovaj zahtjev je zatvoren za novu korespodenciju s tijelom javne vlasti. Kontaktirajte nas ako mislite da bi ga trebalo ponovo otvoriti.

Odgovor na ovaj zahtjev kasni. Po zakonu, pod svim uvjetima, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Zagreb trebala je odgovoriti do sada (detalji). Možete se žaliti tako što ćete zahtjeva požurnicu.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta

Poštovani,

temeljem Zakona o pravu na pristup informacija molim da mi se dostavi informacija o broju mladih koji nisu uspješno završili osnovnu školu, odnosno da mi se dostavi broj učenika osmih razreda koji nisu završili osmi razred u školskoj godini 2013/14. (bili su upućeni na ponavljanje razreda), a nisu niti nastavili pohađati osnovnu školu i ponavljati osmi razred u školskoj godini 2014/15. (što je moguće za one koji nisu školski obveznici jer imaju više od 15 godina).

Također vas molim da mi dostavite podatke o broju učenika koji su prekinuli pohađanje srednje škole ili su iz nje isključeni,a da nisu upisali drugu srednju školu, odnosno da nisu nastavili školovanje.

Uz to vas molim podatke o spolu i mjestu u kojem se nalazi škola koju su polazili ti učenici koji su prekinuli školovanje.

Ovi podaci su mi potrebni za izradu doktorske disertacije.

S poštovanjem,

Martina Horvat

Martina Horvat

Poštovani,

25. kolovoza sam od vas zatražila informacije, sukladno Zakonu o pravu na pristup informacija.
Budući da nisam dobila tražene informacije, a važno mi je da ih dobijem i za potrebe mog doktorskog studija, molim vas da mi ih dostavite.

Tražene informacije uključuju:
- informacija o broju mladih koji nisu uspješno završili
osnovnu školu, odnosno broj učenika osmih razreda koji nisu završili osmi razred u školskoj godini 2013/14. (bili su
upućeni na ponavljanje razreda), a nisu niti nastavili pohađati osnovnu školu i ponavljati osmi razred u školskoj godini 2014/15. (što je moguće za one koji nisu školski obveznici jer imaju više od 15 godina).

- informacije o broju učenika koji su prekinuli pohađanje srednje škole ili su iz nje isključeni,a da nisu upisali drugu srednju školu, odnosno da nisu nastavili
školovanje.

Uz to vas molim podatke o spolu i mjestu u kojem se nalazi škola koju su polazili ti učenici koji su prekinuli školovanje.

S poštovanjem,

Martina Horvat

Administrator Miroslav je ostavio/la bilješku ()

U ovom slučaju tijelo javne vlasti nije postupilo u zakonskom roku, a članak 25, stavka 2 Zakona o pravu na pristup informacijama propisuje da u tom slučaju možete:

1) Podnijeti žalbu Povjereniku za informiranje najkasnije u roku 30 dana od dana podnošenja zahtjeva i pokrenuti drugostupanjski postupak, i/ili
2) Podnijeti predstavku Povjereniku za informiranje jer tijelo ne poštuje propisane zakonske rokove.

Kako bismo vam olakšali, kreirali smo online obrazac za pisanje žalbe u slučaju šutnje administracije na:
http://legal.imamopravoznati.org/ppi_zal...

Obrazac na gore navedenom linku ispunite u internetskom pregledniku, pritisnite tipku za printanje, ispišite na papir te prije slanja na navedenu adresu vlastoručno potpišite žalbu i priložite korespodenciju s ove stranice.

Korespodenciju preuzmite klikom na link "Preuzmite svu korespondenciju u zip datoteci" ispod ovog zahtjeva.

Za slanje predstavke ne postoji rok, možete je poslati čak i kada istekne rok za žaljenje. Kako bismo vam olakšali, kreirali smo ovaj online obrazac za slanje predstavke:
https://imamopravoznati.typeform.com/to/...

Želimo vam uspješno rješavanje vašeg zahtjeva!

Looking for an EU Authority?

You can request documents directly from EU Institutions at our sister site AskTheEU.org . Find out more .

AskTheEU.org