Dokumentacija koju vrtic vodi o djetetu

Odgovor na ovaj zahtjev kasni. Po zakonu, pod svim uvjetima, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Zagreb trebala je odgovoriti do sada (detalji). Možete se žaliti tako što ćete zahtjeva požurnicu.

Za: Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Zagreb

Poštovani,

u Vrtiću Malešnica koje pohadja moje dijete rečeno mi je da nemam pravo na uvid u pedagošku i zdravstenu evidenciju o svojem djetetu, nego da se ista daje a uvid samo službenim institucijama. Pregledom Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju, Pravilnika o obrascima i sadržaju pedagoške dokumentacije i evidencije o djeci u dječjem vrtiću, te Pravilnika o obrascima zdravstvene djece predškolske dobi i evidencije u dječjem vrtiću, nigdje nisam naišla na članak koji odredjuje da se navedena evidencija ne daje na uvid roditelju/skrbniku. Molim Vas sljedeca objašnjenja:
1. Koji Zakon ili Pravilnik regulira distribuciju i pravo na uvid u pedagošku i zdravstenu evidenciju o djeci u sustavu predškolskog obrazovanja?
2. Koga i na koji način roditelj/skrbnik može službenim putem tražiti uvid u pedagošku i zdravstenu evidenciju o svojem djetetu u sustavu predškolskog obrazovanja?

Unaprijed hvala,

S poštovanjem,
Tanja Rebraca