Inspekcijski, stručno-pedagoški i drugi stručni nadzori

Sanja Bezbradica Jelavić je podnio/la ovaj zahtjev za pristup informacijama za Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Zagreb

Ovaj zahtjev je zatvoren za novu korespodenciju s tijelom javne vlasti. Kontaktirajte nas ako mislite da bi ga trebalo ponovo otvoriti.

Odgovor na ovaj zahtjev kasni. Po zakonu, pod svim uvjetima, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Zagreb trebala je odgovoriti do sada (detalji). Možete se žaliti tako što ćete zahtjeva požurnicu.

Sanja Bezbradica Jelavić

Za: Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Zagreb

Poštovani,

u svojstvu punomoćnice stranaka, a temeljem Zakona o pravu na pristup informacijama, molim da mi u elektronskom obliku na ovu adresu dostavite:

1. informaciju o broju inspekcijskih, stručno-pedagoških i drugih stručnih nadzora koje ste proveli, odnosno čije ste provođenje naložili u razdoblju od 1. rujna 2017.g. do 1. prosinca 2018.g. u Osnovnoj školi Jordanovac.

2. preslike odluka, zapisnika, izvješća, rješenja i/ili drugih akata koja ste kao nadzorno tijelo sastavili/donijeli tijekom ili po završetku nadzora koji su u Osnovnoj školi Jordanovac provedeni u navedenom razdoblju, i to tako da se na odgovarajući način prekriju podaci o identitetu djece i njihovih roditelja.

Napominjem da je Osnovnoj školi Jordanovac postavljen istovjetan zahtjev za pristupom informacijama, te da je škola uputila da se zahtjev uputi Vama. Postavljeni zahtjev, kao i podneseni dopis škole možete pronaći na poveznici u dnu dopisa, time da moje stranke dopis škole smatraju otežavanjem i/ili onemogućavanjem pristupa informacijama.

Imajući u vidu važnost prevencije međuvršnjačkog nasilja kao i pravo roditelja da budu upoznati sa rezultatima provedenih nadzora, osobito zbog višekratnog ponavljanja u jednogodišnjem vremenskom intervalu, nedvojbeno postoji opravdani interes da se zatraženim informacijama dozvoli pristup u cijelosti te se stoga sa istovjetnim zahtjevom sada obraćam Vama.

S poštovanjem,

Sanja Bezbradica Jelavić, odvjetnica
OD Jelavić & partneri j.t.d.

* http://imamopravoznati.org/request/inspe...