Izmjene Zakona o fizioterapeutskoj djelatnosti

Kruno Topolski je podnio/la ovaj zahtjev za pristup informacijama za Ministarstvo zdravstva, Zagreb

Ovaj zahtjev je zatvoren za novu korespodenciju s tijelom javne vlasti. Kontaktirajte nas ako mislite da bi ga trebalo ponovo otvoriti.

Čeka se odgovor na požurnicu Ministarstvo zdravstva, Zagreb za rješavanje ovog zahtjeva. Po zakonu, Ministarstvo zdravstva, Zagreb je trebala odgovoriti brzo i od strane (detalji)

Za: Ministarstvo zdravstva, Zagreb

Poštovani,

Kada će se krenuti sa izmjenama i dopunama Zakona o fizioterapeutskoj djelatnosti s ciljem regulacije djelatnosti magistara fizioterapije i diplomiranih fizioterapeuta?

Obrazloženje: Ministarstvo znanosti i obrazovanja prije nekoliko godina je izdalo dopusnice za provođenje diplomskog sveučilišnog studija Fizioterapije te specijalističkog diplomskog stručnog studija Fizioterapije, a sve do danas djelatnosti magistara fizioterapije i diplomiranih fizioterapeuta nisu regulirane temeljnim Zakonom o fizioterapeutskoj djelatnosti. Uvidom u Plan zakonodavnih aktivnosti Ministarstva zdravstva za 2019. godinu, vidljivo je da u 2019. nisu predviđene izmjena i dopune Zakona o fizioterapijskoj djelatnosti, dok je predviđena izmjena Zakona o djelatnostima u zdravstvu, čime se rješava problematika drugih profesija u zdravstvu, ali se samo parcijalno pristupa rješavanju problema položaja drugih struka u sustavu, uključujući fizoterapeute.

S poštovanjem,

Kruno Topolski

Za: Ministarstvo zdravstva, Zagreb

Poštovani,

podsjećam na svoj upit postavljen 10. listopada 2018. godine te molim za povratnu informaciju o planovima Ministarstva za predlaganje izmjena Zakona o fizioterapeutskoj djelatnosti.

Srdačan pozdrav,

S poštovanjem,

Kruno Topolski