Izmjene Zakona o fizioterapeutskoj djelatnosti

Kruno Topolski je podnio/la ovaj zahtjev za pristup informacijama za Ministarstvo zdravstva, Zagreb

Automatic anti-spam measures are in place for this older request. Please let us know if a further response is expected or if you are having trouble responding.

Čeka se odgovor na požurnicu Ministarstvo zdravstva, Zagreb za rješavanje ovog zahtjeva.

Za: Ministarstvo zdravstva, Zagreb

Poštovani,

Kada će se krenuti sa izmjenama i dopunama Zakona o fizioterapeutskoj djelatnosti s ciljem regulacije djelatnosti magistara fizioterapije i diplomiranih fizioterapeuta?

Obrazloženje: Ministarstvo znanosti i obrazovanja prije nekoliko godina je izdalo dopusnice za provođenje diplomskog sveučilišnog studija Fizioterapije te specijalističkog diplomskog stručnog studija Fizioterapije, a sve do danas djelatnosti magistara fizioterapije i diplomiranih fizioterapeuta nisu regulirane temeljnim Zakonom o fizioterapeutskoj djelatnosti. Uvidom u Plan zakonodavnih aktivnosti Ministarstva zdravstva za 2019. godinu, vidljivo je da u 2019. nisu predviđene izmjena i dopune Zakona o fizioterapijskoj djelatnosti, dok je predviđena izmjena Zakona o djelatnostima u zdravstvu, čime se rješava problematika drugih profesija u zdravstvu, ali se samo parcijalno pristupa rješavanju problema položaja drugih struka u sustavu, uključujući fizoterapeute.

S poštovanjem,

Kruno Topolski

Za: Ministarstvo zdravstva, Zagreb

Poštovani,

podsjećam na svoj upit postavljen 10. listopada 2018. godine te molim za povratnu informaciju o planovima Ministarstva za predlaganje izmjena Zakona o fizioterapeutskoj djelatnosti.

Srdačan pozdrav,

S poštovanjem,

Kruno Topolski