Izmjene Zakona o fizioterapeutskoj djelatnosti

Čeka se odgovor na požurnicu Ministarstvo zdravstva, Zagreb za rješavanje ovog zahtjeva.

Za: Ministarstvo zdravstva, Zagreb

Poštovani,

Kada će se krenuti sa izmjenama i dopunama Zakona o fizioterapeutskoj djelatnosti s ciljem regulacije djelatnosti magistara fizioterapije i diplomiranih fizioterapeuta?

Obrazloženje: Ministarstvo znanosti i obrazovanja prije nekoliko godina je izdalo dopusnice za provođenje diplomskog sveučilišnog studija Fizioterapije te specijalističkog diplomskog stručnog studija Fizioterapije, a sve do danas djelatnosti magistara fizioterapije i diplomiranih fizioterapeuta nisu regulirane temeljnim Zakonom o fizioterapeutskoj djelatnosti. Uvidom u Plan zakonodavnih aktivnosti Ministarstva zdravstva za 2019. godinu, vidljivo je da u 2019. nisu predviđene izmjena i dopune Zakona o fizioterapijskoj djelatnosti, dok je predviđena izmjena Zakona o djelatnostima u zdravstvu, čime se rješava problematika drugih profesija u zdravstvu, ali se samo parcijalno pristupa rješavanju problema položaja drugih struka u sustavu, uključujući fizoterapeute.

S poštovanjem,

Kruno Topolski

Za: Ministarstvo zdravstva, Zagreb

Poštovani,

podsjećam na svoj upit postavljen 10. listopada 2018. godine te molim za povratnu informaciju o planovima Ministarstva za predlaganje izmjena Zakona o fizioterapeutskoj djelatnosti.

Srdačan pozdrav,

S poštovanjem,

Kruno Topolski

Looking for an EU Authority?

You can request documents directly from EU Institutions at our sister site AskTheEU.org . Find out more .

AskTheEU.org