zapisnik o upravnom nadzoru provedenom u Gradu Đakovu

Ivana Slavenski je podnio/la ovaj zahtjev za pristup informacijama za Ministarstvo uprave, Zagreb

Ovaj zahtjev je zatvoren za novu korespodenciju s tijelom javne vlasti. Kontaktirajte nas ako mislite da bi ga trebalo ponovo otvoriti.

Zahtjev je odbijen od strane Ministarstvo uprave, Zagreb.

Ivana Slavenski

Za: Ministarstvo uprave

Temeljem Zakona o pravu na pristup informacijama molim da mi se dostavi zapisnik o provedenom nadzoru koji je upravna inspekcija provela u Gradu Đakovu 2016. godine.

Tražene informacije dostavite elektronskim putem odgovorom (reply) na ovu adresu.

S poštovanjem,

Ivana Slavenski

Alumni Sonja je ostavio/la bilješku ()

U ovom slučaju tijelo javne vlasti nije postupilo u zakonskom roku, a članak 25. stavka 2. Zakona o pravu na pristup informacijama propisuje da u tom slučaju možete podnijeti žalbu Povjereniku za informiranje.

Kako bismo vam olakšali, kreirali smo online obrazac za pisanje žalbe u slučaju šutnje administracije na http://legal.imamopravoznati.org/ppi_zal...

Obrazac na gore navedenom linku ispunite u internetskom pregledniku, pritisnite tipku za printanje, ispišite na papir te prije slanja na navedenu adresu vlastoručno potpišite žalbu i priložite korespodenciju s ove stranice.

Korespodenciju preuzmite klikom na link "Preuzmite svu korespondenciju u zip datoteci" ispod ovog zahtjeva.

Želimo vam uspješno rješavanje vašeg zahtjeva!

Za: Ministarstvo uprave

Požurujem postupanje po zahtjevu za dostavu zapisnika o nadzoru koji je upravna inspekcija provela u Gradu Đakovu tijekom 2016. godine, a koji sam vam uputila 5. prosinca 2016.

S poštovanjem,

Ivana Slavenski

pristupinfo, Ministarstvo uprave, Zagreb

Poštovana gđo. Slavenski,

molimo da nam dostavite adresu na koju Vam putem poštanske službe možemo dostaviti akt ovog tijela povodom zahtjeva za pristup informacijama koji ste elektroničkim putem podnijeli Ministarstvu uprave 05. prosinca 2016. godine, odnosno da isti dopunite sukladno članku 18. stavku 3. Zakona o pravu na pristup informacijama (Narodne novine broj 25(13 i 85/15).

Srdačan pozdrav,

Ministarstvo uprave

prikazati citirane dijelove

Alumni Sonja je ostavio/la bilješku ()

Temeljem Zakona o pravu na pristup informacijama (ZPPI) "adresa" je vaša elektronska adresa putem koje ste poslali zahtjev elektronskim putem na internetskoj stranici Imamo pravo znati.

Poštanska adresa nije potrebna za dostavu traženih informacija sukladno tumačenju zakona Povjerenika za informiranje. Iznimno, tijelo javne vlasti može tražiti kućnu adresu ako treba dostaviti odgovor papirnato s dostavnicom i to samo kada rješenjem odbija ili odbacuje zahtjev za pristup informacijama i kada dostavlja rješenje na zahtjev za ponovnu uporabu informacija. Više pročitajte na http://imamopravoznati.org/help/privacy#...

Imamo pravo znati je javni portal za podnošenje zahtjeva za pristup informacijama te zbog sigurnosti vaših osobnih podatka i politici privatnosti ove internetske stranice ne preporučamo slanje kućne adresu putem ovog javnog portala jer ne možemo jamčiti da automatizirani roboti pretraživača (bot) neće pokupiti vašu kućnu adresu.

Savjetujemo vam da odgovorite tijelu javne vlasti:

"Na Vaš zahtjev dostavljam u nastavku svoju kućnu adresu: __________________ (ulica i kućni broj, mjesto). Sukladno čl. 17. st. 2. ZPPI-ja naznačujem da želim primiti Vaš odgovor na isti način i na istu elektronsku adresu putem koje ste zaprimili moj zahtjev. Molim vas da moje osobne podatke (npr. kućna adresa) uklonite prije dostavljanja odgovora elektronskim putem (na adresu @imamopravoznati.org) sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka."

Kada pošaljete odgovor, odmah javite administratorima tako da kliknete na tipku Prijavite ovaj zahtjev i s popisa izaberite vrstu Ostalo a pod Opis navedite da se radi o uklanjanju vaše kućne adrese i administratori portala će cenzurirati vašu kućnu adresu u zahtjevu.

Sukladno Zakonu, ako ne naznačite na koji način želite primiti tražene informacije, tijelo javne vlasti dostavit će informaciju na isti način na koji ste podnijeli zahtjev odnosno na drugi ekonomičniji način (koji stvara manje troškova, a ostvaruje svrhu). Smatramo da slanje papirnih kopija poštanskim putem ne stvara manje troškova te uvijek inzistirajte odgovor digitalno pa čak i ako u tijelu trebaju skenirati dokumente koje ste ih tražili.

Tijelo će možda odgovoriti na vašu kućnu adresu da izbjegnu javnu objavu informacija koje ste zatražili. Možete odgovoriti i inzistirati da vam tijelo odgovor dostavi na elektronsku poštu putem koje ste dostavili zahtjev - tzv. adresa za odgovor (imamopravoznati.org adresa) jer je tako propisano ZPPI-om - ako se tijelo ogluši i dalje ne dostavi elektornskim putem, tada tijelo ne primjenjuje zakonske propise i možete podnijeti prijavu Povjereniku za informiranje.

pristupinfo, Ministarstvo uprave, Zagreb

1 privitaka

 

Poštovana,

 

S obzirom da ste u zahtjevu za pristup informacijama koji ste uputili
Ministarstvu uprave putem e-maila, naveli da Vam se informacije dostave
elektroničkim  putem  - odgovorom (reply) na ovu adresu, sukladno članku
94. Zakona o općem upravnom postupku(NN br. 47/09), a u svezi s člankom
17. stavkom 2. Zakona o pravu na pristup informacijama (NN br. 25/13 i
85/15)  rješenje Ministarstva uprave dostavljamo u privitku elektroničkim
putem.

 

S poštovanjem

Ministarstvo uprave

 

 

 

 

 

prikazati citirane dijelove