Bodovni prag za Preddiplomski sveučilišni studij - Biotehnologija u 2021. godini

Zahtjev čeka na objašnjenje. Ako ste Laura B, molimo prijavite se poslati dodatnu poruku.

Za: Sveučilište u Zagrebu

Poštovani,
molim vas da mi povratno dostavite informaciju odgovorom na ovaj email koliko bodova je ostvario zadnji upisani student na studijskom programu:

Biotehnologija

Lijep pozdrav,
Laura B

Sveučilište u Zagrebu

1 privitaka

Poštovani,

Prema članku 17. Zakona o pravu na pristup informacijama (NN 25/2013, 85/2015) valjani pisani zahtjev za pristup informacijama mora sadržavati:

- naziv i sjedište tijela javne vlasti kojem se zahtjev podnosi
- podatke koji su važni za prepoznavanje tražene informacije
- ime, prezime i adresu fizičke osobe podnositelja zahtjeva
- tvrtku, odnosno naziv pravne osobe podnositelja zahtjeva i njezino sjedište
podnositelj zahtjeva nije obvezan navesti razloge zbog kojih traži pristup informaciji, niti je obvezan pozvati se na primjenu Zakona o pravu na pristup informacijama.

U privitku šaljem obrazac zahtjeva za pristup informacijama

Obzirom da vaš zahtjev ne sadrži navedene potrebne podatke sukladno članku 20. Zakona o pravu na pristup informacijama pozivamo Vas da zahtjev ispravite i dostavite u roku 5 dana od primitka ovog poziva za ispravak.

Srdačan pozdrav

Službenik za informiranje Sveučilišta u Zagrebu
Marija Vujica

prikazati citirane dijelove

Administratorica Stella je ostavio/la bilješku ()

U skladu smjernica Povjerenika za informiranje "Primjena Zakona o pravu na pristup informacijama: Priručnik za službenike za informiranje u tijelima javne vlasti, Zagreb, 2016" receno je da iako "elektronička pošta ne predstavlja adresu korisnika te je njihova svrha različita. Putem elektroničke pošte službenik za informiranje može korisniku dostaviti zatražene informacije i ostvariti bržu komunikaciju s njim, s obzirom na kratkoću rokava za postupanje."

U nastavku Povjerenik zakljucuje:

"Međutim, uzmite u obzir da je inzistiranje na adresi u slučaju zahtjeva podnesenog elektroničkom poštom, a već sa sigurnošću možete utvrditi da ćete informaciju pružiti korisniku, protivno načelima ekonomičnosti u postupanju te načelu suradnje i pružanja pomoći."

Ta publikacija i citirani paragrafi objavljeni su elektronickom obliku na sljedecem linku: [https://publikacije.imamopravoznati.org/....

Stoga apeliramo na Sveučilište u Zagrebu da odgovori na zahtjev ako je moguce elektronski bez inzistiranja o kucnoj adresi. Ako je bas adresa potrebna radi dostave rjesenja, predlazemo korisniku da istu dostavi Sveučilište na njihovu mail adresu, a ne putem Portala, kako ona ne bi bila javno dostupna. Ta adresa dostupna je ovdje: https://imamopravoznati.org/body/sveucil...

ImamoPravoZnati tim