Broj preminulih hrvatskih branitelja u mandatu Damire Benc, ravnateljice ZOSI

Trenutno čeka odgovor Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, Zagreb, trebali bi odgovoriti brzo i uobičajeno ne kasnije od (detalji).

Za: Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, Zagreb
Temeljem Zakona o pravu na pristup informacija molim vas da u elektroničkom obliku, u odgovoru na ovaj email, dostavite sljedeće informacije:
Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji (NN121/17, 98/19) uključio je Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom (u daljem tekstu ZOSI) u zakonski postupak kao jedinstveno tijelo vještačenja.
Od 2017, godine traje mandat gdje.Damire Benc, ravnateljice. Kako je ZOSI kršio sve zakonske rokove, braniteljska i ljudska prava, posljednjih dana u Hrvatskom saboru u postupku je izmjena i dopuna zakona, s glavnim argumentom neučinkovitosti (ili namjere, jer trečega nema) ZOSI-a s nenormalnim prekoračenjem rokova ili čak, ignoriranja i nikada ne odgovaranja na predmete i postupke propisane zakonom. Ovim izmjenama ZOSI se isključuje iz zakonskog postupka kao nestručan, bahat i ignorantski prema braniteljskoj populaciji.
Temeljem opisanoga, postavljam konkretna pitanja;
1. Koliko predmeta (ljudi!!!) s današnjim danom 30.ožujka je u postupku ZOSI-a?
2. Koliko je branitelja preminulo bez dobivenog zakonskog prava ili čak i bez bilo kojeg odgovora od strane ZOSI-a za vrijeme trajanja mandata Damire Benc?
3. Postoje li sankcije za uporno ignoriranje (npr.8 požurnica) i nezakonitu dokumentaciju koju ZOSI-i dostavlja?
* Uredbom o metodologijama vještačenja striktno propisano kako status HRVI može biti PRIVREMENO najduže 3 godine (kod mene 01.04.2021. pune tri godine), a ZOSI s očitom kapricioznom namjerom šalje Uredu za branitelju još jednu godinu privremeno.
Obzirom kako sam u posjedu mišljena Ustavnog suda i Visokog upravnog suda, pripremljen je podnesak Sudu za ljudska prava u Strasbourgu, te je glavno pitanje iz točke broj 2. o broju preminulih hrvatskih branitelja koji nisu dobili nikakav odgovor od ZOSI-a, unatoč rokovima (15 ili 30 dana), a poradi skupne tužbe za naknadu štete obiteljima hrvatskih branitelja i objektivne odgovornosti čelnika toga upravnog tijela.

S poštovanjem,
Danko Vojnović dipl. iur u mirovini

Looking for an EU Authority?

You can request documents directly from EU Institutions at our sister site AskTheEU.org . Find out more .

AskTheEU.org