Informacija o jedinicama mjesne samouprave prema adresi

Zahtjev za pristup informacijama od Jurica Mikulić za Ministarstvo uprave, Zagreb

Ovaj zahtjev je zatvoren za novu korespodenciju s tijelom javne vlasti. Kontaktirajte nas ako mislite da bi ga trebalo ponovo otvoriti.

Odgovor na ovaj zahtjev jako kasni. Po zakonu, Ministarstvo uprave, Zagreb je trebao odgovoriti do (detalji). Možete ih požuriti tako da pošaljete požurnicu.

Za: Ministarstvo uprave, Zagreb

Poštovani,

Upitom u Registar birača (https://biraci.gov.hr/RegistarBiraca/) trenutno je moguće na osnovu informacije o adresi prebivališta dobiti informacije poput broja birača na toj adresi te pripadajućim jedinicama mjesne samouprave. Na Portalu otvorenih podataka (http://data.gov.hr/dataset/registar-biraca) dostupna je informacija o broju birača po adresi no nije dostupna informacija o pripadajućoj jedinici mjesne samouprave.

Molio bih Vas da na Portalu otvorenih podataka objavite popis jedinica mjesne samouprave u ovisnosti o adresi, odnosno idealno proširite postojeći popis broja birača po adresi informacijom o pripadajućim jedinicama mjesne samouprave.

S poštovanjem,

Jurica Mikulić

Alumni Sonja je ostavio/la bilješku ()

U ovom slučaju tijelo javne vlasti nije postupilo u zakonskom roku, a članak 25. stavka 2. Zakona o pravu na pristup informacijama propisuje da u tom slučaju možete podnijeti žalbu Povjereniku za informiranje.

Kako bismo vam olakšali, kreirali smo online obrazac za pisanje žalbe u slučaju šutnje administracije na http://legal.imamopravoznati.org/ppi_zal...

Obrazac na gore navedenom linku ispunite u internetskom pregledniku, pritisnite tipku za printanje, ispišite na papir te prije slanja na navedenu adresu vlastoručno potpišite žalbu i priložite korespodenciju s ove stranice.

Korespodenciju preuzmite klikom na link "Preuzmite svu korespondenciju u zip datoteci" ispod ovog zahtjeva.

Želimo vam uspješno rješavanje vašeg zahtjeva!

SysAdmin Miroslav je ostavio/la bilješku ()

Popis mjesnih odbora, gradskih četvrti i kotareva u gradovima te Popis mjesnih odbora u općinama objavljeni su na stranicama Povjerenika za informiranje, na poveznici:
http://www.pristupinfo.hr/novo-objavljen...
te ga je moguće preuzeti u strojno čitljivom, XLS formatu, kao zasebnu bazu otvorenih podataka. Tablica sadrži opće podatke o mjesnoj samoupravi u lokalnoj jedinici, (naziv grada/općine, broj gradskih četvrti ili kotareva, broj mjesnih odbora, poveznica na informacije o mjesnoj samoupravi na internetskoj stranici grada/općine) te podatke o mjesnim odborima, gradskim četvrtima ili kotarevima (naziv, sjedište, internetsku stranicu (ako postoji), adresu elektroničke pošte).

Jurica Mikulić je ostavio/la bilješku ()

Hvala na komentaru, zanimljiva je informacija. No moj se upit odnosio na popis adresa stanovanja i pripadajuće jedinice lokalne samouprave. Dakle, na podatke na osnovu kojih bih iz činjenice da birač živi npr. na adresi Hrgovići 57a u Zagrebu mogao zaključiti da se radi o mjesnom odboru Jarun, gradskoj četvrti Trešnjevka-jug i Gradu Zagrebu.