Inspekcijski, stručno-pedagoški i drugi stručni nadzor

Zahtjev za pristup informacijama od Kuća ljudskih prava za Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Zagreb

Ovaj zahtjev je zatvoren za novu korespodenciju s tijelom javne vlasti. Kontaktirajte nas ako mislite da bi ga trebalo ponovo otvoriti.

Odgovor na ovaj zahtjev jako kasni. Po zakonu, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Zagreb je trebao odgovoriti do (detalji). Možete ih požuriti tako da pošaljete požurnicu.

Kuća ljudskih prava

Za: Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Zagreb

Poštovani,

Kuća ljudskih prava Zagreb, sukladno članku 18. st. 1. Zakona o pravu na pristup informacijama (NN 25/13, 85/15), kao i na ustavnom jamstvu građana na pravo na pristup informacijama koje posjeduju tijela javne vlasti, predlaže da u elekotronskom obliku na ovu adresu dostavite informacije o međuvršnjačkom nasilju kao i adekvatnom pristupu obrazovnih institucija na odgovor na nasilje u OŠ Jordanovac u Zagrebu.

Naime, s obzirom na činjenicu višekratnog ponavljanja nasilja u razdoblju unutar godinu dana u slučaju OŠ Jordanovac te na nužnost prevencije međuvršnjačkog nasilja i ustrajanja na individualiziranom odgojno obrazovnom programu za svako dijete kojemu je to potrebno, razvidan je opravdani interes javnosti za dolje traženim informacijama (uz anonimizaciju ili pseudoanonimizaciju).

Stoga, traže se sljedeće informacije:

1. koliko je inspekcijskih, stručno-pedagoških i drugih stručnih nadzora provedeno u Osnovnoj školi Jordanovac od strane Prosvjetne inspekcije i Odjela za stručno-pedagoški nadzor AZOO-a u razdoblju od 1. rujna 2017.g. do 1. prosinca 2018.g.;

2. preslike odluka, zapisnika, izvješća, rješenja i/ili drugih akata koja ste kao nadzorno tijelo sastavili/donijeli tijekom ili po završetku nadzora koji su u Osnovnoj školi Jordanovac provedeni u navedenom razdoblju, i to tako da se u skladu za Zakonom o zaštiti osobnih podataka prekriju podaci o identitetu djece i njihovih roditelja (anonimizacija ili pseudoanonimizacija).

S poštovanjem,

Kuća ljudskih prava Zagreb