Nalaz inspekcijskog nadzora

Jasenko M.Hristic je podnio/la ovaj zahtjev za pristup informacijama za Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Zagreb

Ovaj zahtjev je zatvoren za novu korespodenciju s tijelom javne vlasti. Kontaktirajte nas ako mislite da bi ga trebalo ponovo otvoriti.

Zahtjev je uspješan.

Jasenko M.Hristic

Poštovani Ministarstvo socijalne politike i mladih,

Temeljem Zakona o pravu na pristup informacija molim da mi se dostavi informacija o statusu prijave , zapisniku ( molim dostaviti preslik, nalazu i ocjeni na temelju provedenog izvida ) prijavi  koja je napravljena od strane udruge Neuron Zagreb , protiv udruge UOSI Prijatelj - Metković o nepoštivanju prava osoba s invaliditetom kroz programe koje Udruga UOSI Prijatelj provodi.  Inspekcijski nadzor je napravljen dana 22.12 od strane g.Gordane Radonić i gospode Guberina i Bilić.

Lijep pozdrav , 

Jasenko M.Hristić

Željka Ćurčija,

1 privitaka

Poštovani,

u privitku se nalazi dopis kojim se traži nadopuna Vašeg zahtjeva za
pristup informacijama koji ste uputili Ministarstvu socijalne politike i
mladih dana 30. prosinca 2015. godine.

 

S poštovanjem,

 

Glavno tajništvo ministarstva

Ministarstvo socijalne politike i mladih

10 000 Zagreb, Savska cesta 66

 

SysAdmin Miroslav je ostavio/la bilješku ()

Temeljem Zakona o pravu na pristup informacija "adresa" je vaša elektronska adresa putem koje ste poslali zahtjev elektronskim putem na internetskoj stranici Imamo pravo znati.

Poštanska adresa nije potrebna za dostavu traženih informacija sukladno tumačenju zakona Povjerenika za informiranje. Iznimno, tijelo javne vlasti može tražiti kućnu adresu ako treba dostaviti odgovor papirnato s dostavnicom i to samo kada rješenjem odbija ili odbacuje zahtjev za pristup informacijama i kada dostavlja rješenje na zahtjev za ponovnu uporabu informacija. Više pročitajte na http://imamopravoznati.org/help/privacy#...

Imamo pravo znati je javni portal za podnošenje zahtjeva za pristup informacijama te zbog sigurnosti vaših osobnih podatka i politici privatnosti ove internetske stranice ne šaljite vašu kućnu adresu putem ovog javnog portala.

Savjetujemo vam da odgovorite tijelu javne vlasti u smislu:

"Na Vaš zahtjev svoju kućnu adresu dostaviti ću odvojeno putem privatnog emaila, a sukladno čl.17. st.2. ZPPI-ja naznačujem da želim primiti Vaš odgovor na isti način i na istu elektronsku adresu putem koje ste zaprimili moj zahtjev. Molim vas da moje osobne podatke (npr. kućna adresa) uklonite prije dostavljanja odgovora elektronskim putem sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka."

Zatim potražite email adresu službenika za informiranje tako da kliknete na link s nazivom tijela javne vlasti te na profilnoj stranici tijela javne vlasti na Imamo pravo znati s lijeve strane potražite link "E-mail adresa službenika za informiranje" (direktan link: http://imamopravoznati.org/body/ministar...). Pošaljite vašu kućnu adresu na email tijela javne vlasti te u naslovu vaše poruke navedite naziv vašeg zahtjeva.

Inzistirajte da vam tijelo odgovor dostavi na elektronsku poštu putem koje ste dostavili zahtjev (imamopravoznati.org adresa).

Jasenko M.Hristic

Poštovani Željka Ćurčija,

Na Vaš zahtjev doatavljam svoju kućnu adresu , a sukladno čl.17. st.2. ZPPI-ja naznačujem da želim primiti Vaš odgovor na isti način i na istu elektronsku adresu putem koje ste zaprimili moj zahtjev. Molim vas da moje osobne podatke (npr. kućna adresa) uklonite prije dostavljanja odgovora elektronskim putem sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka." 

S poštovanjem,
Jasenko M.Hristic
[osobni podaci uklonjeni]
[osobni podaci uklonjeni]

Alumni Sonja je ostavio/la bilješku ()

Molimo podnositelja zahtjeva da NE navodi osobne podatke poput kućne adrese, brojeva telefona, datuma rođenja, osobni identifikacijski broj (OIB) jer su to sve osobni podaci sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka. Ne preporučamo da se takvi podaci šalju putem ovog javnog servisa.

U ovom zahtjevu smo izuzeli osobne podatke s javnih stranica na Imamo pravo znati, ali ne možemo jamčiti da osobni podaci nisu viđeni od strane trećih osoba ili da ih nisu sačuvali pretraživači. Obično uzimamo u obzir samo one zahtjeve za uklanjanjem osobnih informacija koje dolaze od pojedinaca kojih se tiču, ali u slučaju osjetljivih informacija cijenimo svaku naznaku pogreške.

Za sve ostale sadržaje trudimo se ukloniti osobne podatke gdje god je to moguće. No ne možemo s lakoćom prepoznati i ukloniti podatke iz različitih vrsta privitaka (kao što su JPG, PDF, Microsoft Word ili Excel).

Molimo podnositelja da napomene tijelu javne vlasti da želi odgovor elektronskim putem te da tijelo javne vlasti u elektronskom odgovoru prema javnoj platformi za pristup informacijama Imamo pravo znati ne prikazuje osobne podatke sukladno Zakonu o zaštiti podataka.

Više o ovome možete pročitati putem linka:
http://imamopravoznati.org/help/privacy#...

Jasenko M.Hristic

Poštovani Ministarstvo socijalne politike i mladih,

Temeljem Zakona o pravu na pristup informacija molim da mi se dostavi informacija:

Molim proslijedite osobi koja provodi preglede zahtjeva za pristup informacijama.

Obraćam se sa zahtjevom za interni pregled postupka u Ministarstvo socijalne politike i mladih koje se bavi mojim zahtjevom za pristup informacijama 'Nalaz inspekcijskog nadzora'.

Molim dostavu trazenog u najkraćem mogućem roku, buduci da i samo ne informiranje o statusu i rezultatu nadzora smatram prikrivanjem nepravilnosti kako u Vašoj ustanovi , tako i u udruzi kojq je prijavljena.

Potpuna povijest mojih zahtjeva za pristup informacijama i sva korespondencija dostupna je na ovoj internetskoj adresi: http://imamopravoznati.org/request/nalaz...

S poštovanjem,

Jasenko M.Hristic

Poštovani Željka Ćurčija,

Temeljem Zakona o pravu na pristup informacija molim da mi se dostavi tražena informacija budući da ste po zakonu bili dužni istu dostaviti do 14. Siječnja.

S poštovanjem,

Jasenko M.Hristic

Željka Ćurčija,

1 privitaka

Poštovani,

u privitku se nalazi odgovor na Vaš e-mail upućen Ministarstvu socijalne
politike i mladih 14. i 15. siječnja 2016. godine.

 

S poštovanjem,

 

Glavno tajništvo ministarstva

Ministarstvo socijalne politike i mladih

10 000 Zagreb, Savska cesta 66

 

 

SysAdmin Miroslav je ostavio/la bilješku ()

Tijelo netocno tumaci ZPPI:

Tijelo nije postupilo sukladno zahtjevu korisnika o načinu dostave odgovora. Korisnik može u zahtjevu za pristup informaciji naznačiti prikladan način dobivanja informacije, a ako ne naznači, informacija će se dostaviti na način na koji je podnesen zahtjev, odnosno na najekonomičniji način. Korisnik je dostavio zahtjev elektronskim putem, te je tijelo trebalo dostaviti traženu informaciju na isti način na koji je podnesen zahtjev - elektronskim putem.

Specificno u ovom slucaju, tijelo moze dostaviti rjesenje postanskim putem no trazenu informaciju ako je dostavlja potrebno je poslati kako je korisnik trazio u zahtjevu odnosno na isti nacin na koji je poslao zahtjev.

Ukoliko smatrate da tijelo krsi odredbe Zakona o pravu na pristup informacijama, savjetujemo vam da uputite predstavku Povjerniku za informiranje. Kreirali smo web obrazac kojeg mozete isprintati ili sacuvati u PDF te dostaviti na elektronsku adresu Povjereniku za informiranje:
http://legal.imamopravoznati.org/ppi_pre...
Ispunjeni obrazac mozete dostaviti na email adresu Povjerenika naznacenu u podnozju stranice na www.pristupinfo.hr.

Jasenko M.Hristic

Poštovani Željka Ćurčija,

Temeljem Zakona o pravu na pristup informacija tražio sam da mi se dostavi informacija.

Naknadno sam Vam pojasnio dio zakona sukladno čl.17. st.2. ZPPI-ja gdje naznačujem da želim primiti Vaš odgovor na isti način i na istu elektronsku adresu putem koje ste zaprimili moj zahtjev.

Dio o Zakonu o upravnom postupku (ZUP) koji navodite u svom odgovoru može se primjeniti samo na Rješenje - koje mi i nije potrebno i možete ga izostaviti ukoliko Vam smatra problem ili samo njega proslijediti poštom - no isključivo tražim da mi se tražena informacija dostavi elektronskim putem jer sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama (ZPPI) samu informaciju koju sam tražio trebate i morate dostaviti na način na koji sam naznacio u svom zahtjevu (tražio sam, napominjem, elektronski odgovor).

Vjerujem da ukoliko ne postupite poštujuci zakonski okvir koji navodim i traženo ne dostavite na način koji tražim , obratit cu se povjereniku za informiranje s pisanom predstavkom prema ZPPI, Članak 17., stavak 2. Razlog predstavke: tijelo je suprotno odredbama ZPPI-ja dostavilo trazene informacije postanskim putem, dok sam ja kao podnositelj zahtjeva tražio dostavu traženih informacija elektronskim putem, te dostaviti prepisku s Vama.

S poštovanjem,

Jasenko M.Hristic

Željka Ćurčija,

1 privitaka

Poštovani,

sukladno vašem traženju u privitku Vam i elektronskim putem dostavljamo
informacije koje su Vam upućene uz rješenje na kućnu adresu.

 

S poštovanjem,

 

Glavno tajništvo ministarstva

Ministarstvo socijalne politike i mladih

10 000 Zagreb, Savska cesta 66