Popis kreditnih institucija (otvaranje baze podataka)

Zahtjev za pristup informacijama od Lana Podgoršek za Hrvatska narodna banka, Zagreb

Ovaj zahtjev je zatvoren za novu korespodenciju s tijelom javne vlasti. Kontaktirajte nas ako mislite da bi ga trebalo ponovo otvoriti.

Zahtjev je uspješan.

Za: Hrvatska narodna banka

Temeljem Zakona o pravu na pristup informacija molim da mi se dostavi informacija:

Molim vas dostavu u elektronskom obliku pogodnom za ponovnu uporabu prema čl.3, st.6 i st.11 ZPPI-ja (otvoreni oblik npr. csv, xls) sve informacije prepoznate u Popis kreditnih institucija.

Također Vas želim podsjetiti da ste sukladno članku 10. Zakona o pravu na pristup informacijama (NN 025/2013, NN 085/2015) dužni objaviti ovakve baze podataka u obliku koji omogućuje ponovnu uporabu te na Akcijski plan Partnerstva za otvorenu vlast (https://goo.gl/ZEsGuo) za otvaranje ovakvih skupova podataka putem Portala otvorenih podataka: data.gov.hr, mjera 3.3. akcijskog plana, sukladno tome Vas molim da pošaljete link na traženi skup podataka na Portalu otvorenih podataka.

Svrha u koju želim ponovno upotrijebiti informacije je nekomercijalna.

S poštovanjem,
Lana Podgoršek

Dejana Rebernik, Hrvatska narodna banka, Zagreb

2 privitaka

Poštovana gospođo Podgoršek,

nastavno na Vaš zahtjev u prilogu Vam šaljemo Popis kreditnih institucija u traženom obliku.

Ujedno Vas želimo informirati da je u Hrvatskoj narodnoj banci u tijeku projekt izrade nove internetske stranice, koja će u okviru svoje domene omogućavati sadržaj koji podržava zahtjevnije aplikacije i datoteke, čime će se osigurati jednostavnije i lakše korištenje podataka i informacija koji se objavljuju na službenoj internetskoj stranici HNB-a.

S poštovanjem,

Dejana Rebernik
Službenik za informiranje
Hrvatska narodna banka

prikazati citirane dijelove