Popis udruga za zaštitu potrošača (otvaranje baze podataka)

Lana Podgoršek je podnio/la ovaj zahtjev za pristup informacijama za Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Zagreb

Ovaj zahtjev je zatvoren za novu korespodenciju s tijelom javne vlasti. Kontaktirajte nas ako mislite da bi ga trebalo ponovo otvoriti.

Za: Ministarstvo gospodarstva

Temeljem Zakona o pravu na pristup informacija molim da mi se dostavi informacija:

Molim vas dostavu u elektronskom obliku pogodnom za ponovnu uporabu prema čl.3, st.6 i st.11 ZPPI-ja (otvoreni oblik npr. csv, xls) sve informacije prepoznate u Popis udruga za zaštitu potrošača.

Također Vas želim podsjetiti da ste sukladno članku 10. Zakona o pravu na pristup informacijama (NN 025/2013, NN 085/2015) dužni objaviti ovakve baze podataka u obliku koji omogućuje ponovnu uporabu te na Akcijski plan Partnerstva za otvorenu vlast (https://goo.gl/ZEsGuo) za otvaranje ovakvih skupova podataka putem Portala otvorenih podataka: data.gov.hr, mjera 3.3. akcijskog plana, sukladno tome Vas molim da pošaljete link na traženi skup podataka na Portalu otvorenih podataka.

Svrha u koju želim ponovno upotrijebiti informacije je nekomercijalna.

S poštovanjem,
Lana Podgoršek

JAVNOST, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Zagreb

Poštovana,

vezano za Vaš zahtjev o popisu udruga za zaštitu potrošača obavještavamo Vas kako Ministarstvo gospodarstva ne vodi Registar udruga za zaštitu potrošača.

Međutim, na internetskim stranicama Ministarstva gospodarstva nalazi se popis udruga koje aktivno surađuju sa Ministarstvom gospodarstva, a možete ga naći pod linkom:
http://potrosac.mingo.hr/hr/potrosac/cla...

Također napominjemo kako su u Republici Hrvatskoj udruge za zaštitu potrošača organizirane u dva saveza udruga, a na čijim mrežnim stranicama možete pronaći popise udruga:
1. "Potrošač"-hrvatski savez udruga za zaštitu potrošača
http://www.savez.potrosac.hr/index.php/o...

2. Savez udruga za zaštitu potrošača Hrvatske
http://zastita-potrosaca.org/

Zahvaljujemo na Vašem upitu.

S poštovanjem,

Samostalni odjel za odnose s javnošću

telefon: 01 610 6423; 01 610 9617
mail: [email address]
www.mingo.hr

prikazati citirane dijelove

Looking for an EU Authority?

You can request documents directly from EU Institutions at our sister site AskTheEU.org . Find out more .

AskTheEU.org