Prodaja krvne plazme strancima

Zahtjev za pristup informacijama od Kristina Radovan za Klinički bolnički centar Osijek

Automatic anti-spam measures are in place for this older request. Please let us know if a further response is expected or if you are having trouble responding.

Odgovor na ovaj zahtjev jako kasni. Po zakonu, Klinički bolnički centar Osijek je trebao odgovoriti do (detalji). Možete ih požuriti tako da pošaljete požurnicu.

Za: Klinički bolnički centar Osijek

Poštovani,

temeljem Zakona o pravu na pristup informacijama molim vas da mi u elektroničkom obliku odgovorite na mail adresu s koje Vam upućujem ovaj Zahtjev, te da mi dostavite sljedeće informacije:

1. Da li tzv. višak krvne plazme, koji Vam preostaje nakon primjene u terapijskom liječenju, zbrinjavate ili prodajete Imunološkom zavodu?

2. Ako prodajete višak plazme plazme Imunološkom zavodu, dostavite mi:

2a. ugovor o kupoprodaji krvne plazme između vas i Imunološkog zavoda

2b. popis svih isporuka krvne plazme Imunološkom zavodu od 1.10.2015. godine do danas

3. Da li i na koji način informirate davatelje krvi ili plazme o tome da će plazma iz njihove donacije biti prodana putem Imunološkog zavoda stranom proizvođaču lijekova iz ljudske plazme, Octapharmi,  kako bi ovi ostvarivali iz te plazme profit? 

4. Preslik cjelokupnog informativnog materijala kojim upoznajete davatelje s informacijama o davanju krvi i krvnih sastojaka.

Unaprijed zahvaljujem na informacijama.

S poštovanjem,
Kristina Radovan