Registar legionela (otvaranje baze podataka)

Hrvoje Petrovic je podnio/la ovaj zahtjev za pristup informacijama za Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Zagreb

Ovaj zahtjev je zatvoren za novu korespodenciju s tijelom javne vlasti. Kontaktirajte nas ako mislite da bi ga trebalo ponovo otvoriti.

Odgovor na ovaj zahtjev kasni. Po zakonu, pod svim uvjetima, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Zagreb trebala je odgovoriti do sada (detalji). Možete se žaliti tako što ćete zahtjeva požurnicu.

Za: Hrvatski zavod za javno zdravstvo

Temeljem Zakona o pravu na pristup informacija molim da mi se dostavi informacija:

Molim vas dostavu u elektronskom obliku (csv i xls) Registar legionela koji evidenitira oboljele od legionele, koji vodi i ažurira HZJZ. Također želio bih vas podsjetiti da ste sukladno članku 10. Zakona o pravu na pristup informacijama (NN 25/13) dužni objaviti ovakve baze podataka u obliku koji omogućuje ponovnu uporabu te Akcijski plan Partnerstva za otvorenu vlast (URL: https://goo.gl/ZEsGuo) za otvaranje ovakvih skupova podataka putem Portala otvorenih podataka data.gov.hr, mjera 3.3. akcijskog plana, te sukladno tome bih vas zamolio da pošaljete link na traženi skup podataka na Portalu otvorenih podataka.

Lijep pozdrav, Hrvoje Petrović.

Poštovani Hrvatski zavod za javno zdravstvo,

Temeljem Zakona o pravu na pristup informacija molim da mi se dostavi informacija:
Molim vas dostavu u elektronskom obliku,csv i xls ( po mogucnosti .doc format osim ako nemate informacije u cls ili xls formatu) Registar legionela koji evidenitira oboljele od legionele, koji vodi iažurira HZJZ.

Molim proslijedite osobi koja provodi preglede zahtjeva za pristup informacijama.

Obraćam se sa zahtjevom za interni pregled postupka u Hrvatski zavod za javno zdravstvo koje se bavi mojim zahtjevom za pristup informacijama 'Registar legionela (otvaranje baze podataka)'.

Kako nisam dobio odgovor u roku od 15 dana ( čl. 20, ZPPI ) ,saljem Vam ponovni zahtjev u vidu pozurnice kojim rok dostave trazenih informacija produzujem za 15 dana ( cl. 22, ZPPI)

Potpuna povijest mojih zahtjeva za pristup informacijama i sva korespondencija dostupna je na ovoj internetskoj adresi: http://imamopravoznati.org/request/regis...

S poštovanjem,

Hrvoje Petrovic

Poštovani Hrvatski zavod za javno zdravstvo,

Temeljem Zakona o pravu na pristup informacija molim da mi se dostavi informacija:
Molim vas dostavu u elektronskom obliku (csv i xls) Registar legionela koji evidenitira oboljele od legionele, koji vodi i ažurira HZJZ. Također želio bih vas podsjetiti da ste sukladno članku 10. Zakona o pravu na pristup informacijama (NN 25/13) dužni
objaviti ovakve baze podataka u obliku koji omogućuje ponovnu uporabu te Akcijski plan Partnerstva za otvorenu vlast (URL: https://goo.gl/ZEsGuo) za otvaranje ovakvih skupova podataka putem Portala otvorenih podataka data.gov.hr, mjera 3.3. akcijskog plana,
te sukladno tome bih vas zamolio da pošaljete link na traženi skup podataka na Portalu otvorenih podataka.

Poštovani HZJZ, ovaj zahtjev je poslan davnog 24.rujna i otada nisam dobio odgovor na moj zahtjev. Ja Vam sad dajem zadnjih 15 dana za odgovor, ako ne dobijem odgovor u navedenom terminu, morat cu se obratiti Povjereniku za informiranje RH.
Molim Vas da mi posaljete trazene informacije tako da to stavimo iza sebe,

S poštovanjem,

Hrvoje Petrovic

SysAdmin Miroslav je ostavio/la bilješku ()

U ovom slučaju tijelo javne vlasti nije postupilo u zakonskom roku, a članak 25, stavka 2 Zakona o pravu na pristup informacijama propisuje da u tom slučaju možete podnijeti žalbu Povjereniku za informranje.

Kako bismo vam olakšali, kreirali smo online obrazac za pisanje žalbe u slučaju šutnje administracije na http://legal.imamopravoznati.org/ppi_zal...

Obrazac na gore navedenom linku ispunite u internetskom pregledniku, pritisnite tipku za printanje, ispišite na papir te prije slanja na navedenu adresu vlastoručno potpišite žalbu i priložite korespodenciju s ove stranice.

Korespodenciju preuzmite klikom na link "Preuzmite svu korespondenciju u zip datoteci" ispod ovog zahtjeva.

Želimo vam uspješno rješenje vašeg zahtjeva!

SysAdmin Miroslav je ostavio/la bilješku ()

Tijelo javne vlasti nije postupilo u zakonskom roku, ali istekao je rok za žalbu po drugostupanjskom postupku.

Sada možete poslati predstavku Povjereniku za informiranje jer tijelo nije odgovorilo u zakonskom roku čime krše odredbe Zakona o pravu na pristup informacijama. Predstavku pošaljite putem ovog linka: https://imamopravoznati.typeform.com/to/...

O vašim postupcima možete ostaviti kratki komentar ispod ovog zahtjeva.

Želimo vam uspješno rješavanje vašeg zahtjeva!