Sastav Povjerenstva za izradu novog Zakona o pobačaju

Lana Bobić je podnio/la ovaj zahtjev za pristup informacijama za Ministarstvo zdravstva, Zagreb

Ovaj zahtjev je zatvoren za novu korespodenciju s tijelom javne vlasti. Kontaktirajte nas ako mislite da bi ga trebalo ponovo otvoriti.

Odgovor na ovaj zahtjev kasni. Po zakonu, pod svim uvjetima, Ministarstvo zdravstva, Zagreb trebala je odgovoriti do sada (detalji). Možete se žaliti tako što ćete zahtjeva požurnicu.

Za: Ministarstvo zdravstva, Zagreb

Poštovani,

povodom izjave ministra Milana Kujundžića Hini, 26.11.2018., o izradi novog Zakona o pobačaju i oformljenom Povjerenstvu za izradu zakona čiji članovi i institucije iz kojih članovi dolaze nisu objavljeni javnosti, sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama tražim da se javno obznani Odluka o formiranju Povjerenstva za izradu Zakona o pobačaju i sastav Povjerenstva za izradu Zakona o pobačaju.

Obzirom da se radi o jako osjetljivom Zakonu koje se bavi pitanjem pobačaja, pitanjem koje je u javnosti češće područje ideoloških borbi nego stručnih rasprava, od izuzetne je važnosti da rad Povjerenstva bude transparentan i da je javnost informirana o sastavu Povjerenstva kako bi se steklo povjerenje i sigurnost da u Povjerenstvu za izradu Zakona o pobačaju sjede stručnjaci i stručnjakinje koji će se voditi znanstvenim spoznajama, a ne ideološkim motivima.

S poštovanjem,
Lana Bobić