Sastav Povjerenstva za izradu novog Zakona o pobačaju

Odgovor na ovaj zahtjev kasni. Po zakonu, pod svim uvjetima, Ministarstvo zdravstva, Zagreb trebala je odgovoriti do sada (detalji). Možete se žaliti tako što ćete zahtjeva požurnicu.

Za: Ministarstvo zdravstva, Zagreb

Poštovani,

povodom izjave ministra Milana Kujundžića Hini, 26.11.2018., o izradi novog Zakona o pobačaju i oformljenom Povjerenstvu za izradu zakona čiji članovi i institucije iz kojih članovi dolaze nisu objavljeni javnosti, sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama tražim da se javno obznani Odluka o formiranju Povjerenstva za izradu Zakona o pobačaju i sastav Povjerenstva za izradu Zakona o pobačaju.

Obzirom da se radi o jako osjetljivom Zakonu koje se bavi pitanjem pobačaja, pitanjem koje je u javnosti češće područje ideoloških borbi nego stručnih rasprava, od izuzetne je važnosti da rad Povjerenstva bude transparentan i da je javnost informirana o sastavu Povjerenstva kako bi se steklo povjerenje i sigurnost da u Povjerenstvu za izradu Zakona o pobačaju sjede stručnjaci i stručnjakinje koji će se voditi znanstvenim spoznajama, a ne ideološkim motivima.

S poštovanjem,
Lana Bobić

Looking for an EU Authority?

You can request documents directly from EU Institutions at our sister site AskTheEU.org . Find out more .

AskTheEU.org