Broj zaraženih COVID19 po gradovima, općinama, naseljima itd unutar PGŽ

Odgovor na ovaj zahtjev kasni. Po zakonu, pod svim uvjetima, Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije trebala je odgovoriti do sada (detalji). Možete se žaliti tako što ćete zahtjeva požurnicu.

Za: Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije

Temeljem Zakona o pravu na pristup informacija molim da mi se dostavi informacija:
Broj zaraženih COVID19 po gradovima, općinama, naseljima itd unutar PGŽ te da se ista informacija na dnevnoj bazi objavljuje na internetskim stranicama te da u pisanom obliku bude dostupna medijima (index.hr, novilist.hr, fiuman.hr, https://riportal.net.hr/, koronavirus.hr ...)

S poštovanjem,

Bojan Miličević

Administrator Miroslav je ostavio/la bilješku ()

Uputa podnositelju zahtjeva:

Pravo na pristup informacijama podrazumijeva pravo tražiti informacije (dokumente, zapise podataka i druge informacije) koje su nastale u vezi sa radom institucije, koje tijelo javne vlasti posjeduje, ali ne i obvezu tijela da stvara nove informacije - davanje mišljenja, obrazloženja, pojašnjavanja, potvrđivanje ili demantiranje navoda i slično, koje ne postoje kao izrađene u trenutku kada je zahtjev postavljen. Pravo na pristup informacijama pretpostavlja pristup već gotovoj i postojećoj informaciji i ne predstavlja dužnost tijela javne vlasti da ulaže dodatni trud, povezivanje, tumačenje, odnosno stvaranje informacije. Stoga davanje pojašnjenja, očitovanja, tumačenja koja u trenutku podnošenja zahtjeva za pristup informacijama nisu bila izrađena nije "informacija" u smislu odredbi Zakona o pravu na pristup informacijama. Kada korisnik postavlja pitanja na koja očekuje sastavljanje odgovora radi se o općim upitima, te na takve upite najčešće odgovara glasnogovornik tijela javne vlasti i nadležna organizacijska jedinica te se primjenjuju drugačije zakonske odredbe.

Putem zahtjeva za pravo na pristup infromacijama ne možete zahtijevati objavu na internetskim stranicama tijela (vidi niže proaktivna objava), ali možete tražiti dostavu informacija u odgovoru na zahtjev.

Više o ovome možete saznati putem linka:
http://imamopravoznati.org/help/requesti...

Savjetujemo podnositelju da napravi odgovor kojim ispravlja ili nadopunjuje svoj zahtjev u kojem će tražiti dokumente iz kojih bi mogao dobiti tražene informacije, npr. rješenje, odluku, specifikaciju, cjenik, ugovor, zakonski, podzakonski akt ili slični dokument jer će na taj način možda lakše doći do željenih informacija korištenjem Zakona o pravu na pristup informacijama.

Potreba proaktivne objave podataka iz domene ovog tijela javne vlasti propisana je člankom 10. Zakona o pravu na pristup informacijama, a nepoštivanje ove zakonske odredbe možete prijaviti u obliku predstavke Povjereniku za informiranje. Kontakt podatke Povjerenika možete pronaći u footeru internetske stranice https://www.pristupinfo.hr.

Looking for an EU Authority?

You can request documents directly from EU Institutions at our sister site AskTheEU.org . Find out more .

AskTheEU.org