Katastar zaštite i korištenja vode (otvaranje baze podataka)

Zahtjev za pristup informacijama od Lana Podgoršek za Hrvatske vode, Zagreb

Ovaj zahtjev je zatvoren za novu korespodenciju s tijelom javne vlasti. Kontaktirajte nas ako mislite da bi ga trebalo ponovo otvoriti.

Zahtjev je odbijen od strane Hrvatske vode, Zagreb.

Za: Hrvatske vode

Temeljem Zakona o pravu na pristup informacija molim da mi se dostavi informacija:

Molim Vas dostavu u elektronskom obliku pogodnom za ponovnu uporabu prema čl.3, st.6 i st.11 ZPPI-ja (otvoreni oblik npr. csv, xls) sve informacije prepoznate u Katastar zaštite i korištenja vode - .

Također Vas želim podsjetiti da ste sukladno članku 10. Zakona o pravu na pristup informacijama (NN 025/2013, NN 085/2015) dužni objaviti ovakve baze podataka u obliku koji omogućuje ponovnu uporabu te na Akcijski plan Partnerstva za otvorenu vlast (https://goo.gl/ZEsGuo) za otvaranje ovakvih skupova podataka putem Portala otvorenih podataka: data.gov.hr, mjera 3.3. akcijskog plana, sukladno tome Vas molim da pošaljete link na traženi skup podataka na Portalu otvorenih podataka.

Svrha u koju želim ponovno upotrijebiti informacije je nekomercijalna.

S poštovanjem,
Lana Podgoršek

Danko Biondić, Hrvatske vode, Zagreb

Poštovani,

Na temelju Vašeg cijenjenog Zahtjeva za pristup informacijama odgovaramo Vam da zasad nismo u mogućnosti osigurati pristup informacijama putem Portala otvorenih vrata.

Od sredine rujna 2015. godine kada su Hrvatske vode prepoznate kao jedan od subjekata Nacionalne infrastrukture prostornih podataka (NIPP), započeo je intenzivan rad na prilagodbi postojećeg Informacijskog sustava voda kako bismo između ostalog bili u mogućnosti odgovoriti na takve i slične zahtjeve za pristup informacijama.

Do završetka prilagodbe Informacijskog sustava voda, pristup informacijama se ostvaruje pojedinačno na način opisan na poveznici http://www.voda.hr/hr/pristup-informacij....

S poštovanjem,

Hrvatske vode

Službenik za informiranje
dr.sc. Danko Biondić

prikazati citirane dijelove