Objašnjenje rada semafora i troškova semaforizacije

Odgovor na ovaj zahtjev kasni. Po zakonu, pod svim uvjetima, Rijeka promet trebala je odgovoriti do sada (detalji). Možete se žaliti tako što ćete zahtjeva požurnicu.

Za: Rijeka promet

Temeljem Zakona o pravu na pristup informacija molim da mi se dostavi informacija:
zanima me koliko je koštala izgradnja i opremanje semafora na raskrižju Osječka-Spar i Osječka-Plodine? Tko je bio izvođač? Koliko je plaćeno i koje godine, te je li još naknadno programiranje ta dva semafora i tko je to izvodio?

Zašto se na semaforu Osječka-Spar-M.Draga svaki krug pale bočne strelice iako niti jedno vozilo nije bilo na niti jednom bočnom smjeru ili išlo bočno?
Ista stvar 24h dnevno.
Primjer jest u 2 ujutro, kada niti jedno vozilo nije bilo u cijelom ciklusu na niti jednom pravcu a semafor je isto uključio bočne strelice.

Daljnja pitanja vezana za navedeno raskrižje sa ove skice https://imgur.com/a/1J6g5e7

1. Vezano za aktiviranje svih bočnih strelica: Da li se V5+V6+V7+V8 aktivira kod bilo kojeg D5, D11, D7? Odnosno da li uključuje i D1? Ne bi bilo logično da uključuje D1 budući da taj privoz može ići u svim smjerovima i upitno je da li prvo vozilo namjerava skrenuti desno. Isto pitanje i za D7? (ako dobro vidim smjer iz Spara), budući da prvo vozilo može imati i kretanje ravno.

2. U svim signalnim planovima bočne strelice nisu postavljene s minimalnim trajanjem od 0s, da li to znači da su obvezne uključiti svaki krug u minimalnom trajanju 5s čak i kada nema vozila na bilo kojem senzoru (nadopuna prvog pitanja)?

3. Što ako je recimo samo jedno vozilo iz smjera Osječka->Spar (lijevo) bilo na D11 (samo prešlo preko njega dok je skretalo), postoji li neko min vrijeme da vozilo bude na senzoru da se aktivira strelica? Jer nelogično bi bilo da se aktivira za 1 vozilo koje se uspješno ubacilo i samo prešlo preko senzora.

4. Zašto senzor D11 nije napravljen prema projektu već se nalazi praktički na sredini raskrižja, preko pješačkog gdje vozilo skreće? Na ovaj način ima puno lažno-pozitivnih aktivacija.

5. P10 (pješaci preko glavnog) je prema planu uvijek 9s, no koliko još iznosi zaštitno vrijeme za pješake (je li to offset 6s) tj 9+6=17s? Odnosno, kako je min V1 i V3 9s (pretpostavljam da nemaju dugo zaštitno vrijeme kao pješaci već ide samo žuto +2s. To je puno duže zadržavanje crvenog koje uzrokuje kolone (pogledajte na Wazeu) glavnom koridoru.
Zašto se pješacima uključuje zeleno svaki krug kada nisu stisnuli taster?

6. Da li se V1/V3 (bočni), uključe čak i ako nema niti jednog vozila na bočnim smjerovima?

7. Planirate li isključiti automatsku najavu pješacima i platiti 3000kn kako ste prije naveli utišavanje zvukova softverski po noći kako bi kraće trajalo crveno glavnom smjeru?
Prije ste navodili da je automatska najava pješacima uključena jer niste znali softverski isključiti zvuk po noći, sada imate mogućnost platiti ovlaštenoj tvrtki da to obavi bolje uz manja čekanja i kolone kada se pješacima bespotrebno uključuje zeleno iako ih nema svaki krug.

Molim da se odgovor na sva pitanja odgovori na ovoj interenetskoj stranici temeljem Zakona o pravu na pristup informacija, to su sva pitanja od javnog značanja budući da sada semafor radi gužve nepotrebnim aktiviranjem strelica svaki krug, ne zanimaju me osobni sastanci, bila bi jako sretna kada biste izvršili korekcije na semaforu da se ne pali svaki krug bespotrebno bočne strelice, kao što radi bočna strelica na semaforu Osječka-Plodine-Teh. pregled gdje se strelica prema Teh. pregledu aktivira samo na najavu i ne uzrokoju čekanje na semaforu bespotrebno.

S poštovanjem,

Ivana B

Looking for an EU Authority?

You can request documents directly from EU Institutions at our sister site AskTheEU.org . Find out more .

AskTheEU.org