Popis dužnosnika mjesne, lokalne i područne (regionalne) samouprave

Jurica Mikulić je podnio/la ovaj zahtjev za pristup informacijama za Ministarstvo uprave, Zagreb

Ovaj zahtjev je zatvoren za novu korespodenciju s tijelom javne vlasti. Kontaktirajte nas ako mislite da bi ga trebalo ponovo otvoriti.

Odgovor na ovaj zahtjev kasni. Po zakonu, pod svim uvjetima, Ministarstvo uprave, Zagreb trebala je odgovoriti do sada (detalji). Možete se žaliti tako što ćete zahtjeva požurnicu.

Za: Ministarstvo uprave

Poštovani,

Postoji li negdje objavljen, odnosno možete li objaviti, popis članova predstavničkih tijela mjesne, lokalne i područne (regionalne) samouprave te općinskih načelnika, gradonačelnika i župana te njihovih zamjenika, sa pripadajućim tipom (npr. županija, grad, općina, gradska četvrt, gradski kotar, mjesni odbor) i imenom jedinice te stranačkom pripadnosti pojedinog člana?

Drugim riječima, zanima me popis svih trenutnih dužnosnika koji se biraju na lokalnim izborima u RH s informacijom o njihovoj stranačkoj pripadnosti i jedinicom lokalne samouprave u kojoj su izabrani, no zanima me i ista stvar za dužnosnike u mjesnoj samoupravi (mjesni odbori, gradske četvrti, kotari).

Obzirom na veliku količinu tih podataka, cijenio bih ako bi ovi podaci mogli biti dostupni u strojno obradivom obliku (npr. CSV, Excel ili slično).

S poštovanjem,

Jurica Mikulić

pristupinfo, Ministarstvo uprave, Zagreb

1 privitaka

Poštovani,

dostavljam dopis u privitku.

S poštovanjem,

Marina Einbüchler Stilinović
službenica za informiranje
Ministarstvo uprave
Zagreb, Maksimirska 63
Tel. 01/2357-516

prikazati citirane dijelove

Za: Ministarstvo uprave

Poštovani,

Hvala Vam na odgovoru na moj upit.

U svojem odgovoru obavijestili ste me da se za predmetne podatke mogu obratiti Državnom izbornom povjerenstvu, odnosno da ih mogu naći na njihovim web stranicama. Skrenuo bih Vam pažnju na to da podaci na njihovim stranicama nisu u strojno obradivom obliku, već su objavljeni samo u PDF formatu.

Dodatno, DIP sadrži samo rezultate izbora, ne i informaciju o eventualnim promjenama u sastavu izvršnih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave koje su se dogodile nakon izbora. Sukladno čl. 40.d st. 8: "O svim promjenama tijekom mandata općinskog načelnika, gradonačelnika, odnosno župana i njihovih zamjenika, pročelnik upravnog tijela nadležnog za službeničke odnose u jedinici lokalne, odnosno područne (regionalne) samouprave dužan je bez odgode obavijestiti središnje tijelo državne uprave nadležno za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu.". Pretpostavljam da je navedeno središnje tijelo državne uprave Ministarstvo uprave, što bi značilo da Ministarstvo uprave jedino ima aktualnu informaciju o sastavu izvršnih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave. Ukoliko sam u krivu te Ministarstvo uprave nije nadležno tjelo koje se spominje u navedenom članku, molim Vas da nadležnom tijelu proslijedite moj upit te me obavijestite o tome, sukladno čl. 21. st. 1. Zakona o pravu na pristup informacijama.

S poštovanjem,

Jurica Mikulić

pristupinfo, Ministarstvo uprave, Zagreb

1 privitaka

Poštovani,

U privitku dostavljamo obavijest povodom Vašeg zahtjeva.

S poštovanjem,
Ministarstvo uprave

prikazati citirane dijelove

Administrator Miroslav je ostavio/la bilješku ()

U ovom slučaju tijelo javne vlasti nije postupilo u zakonskom roku, a članak 25. stavka 2. Zakona o pravu na pristup informacijama propisuje da u tom slučaju možete podnijeti žalbu Povjereniku za informiranje u roku 15 dana nakon isteka roka za odgovor.

Ukoliko niste u roku za žalbu mogli napisati žalbu, predlažem da pošaljete predstavku radi kršenja zakonskih rokova, putem online obrasca:
https://imamopravoznati.typeform.com/to/...

Želimo vam uspješno rješavanje vašeg zahtjeva!

Administrator Miroslav je ostavio/la bilješku ()

Pogledajte datasetove na data.gov.hr:

FUNKCIJE U TIJELIMA JAVNE VLASTI sadrže imena osoba i podatke o obnašanju dužnosti ili visokih službi u tijelima javne vlasti od 1990. godine do danas.
http://data.gov.hr/dataset/duznosti-u-ti...

OSOBNIK sadrži imena osoba koje obnašaju ili su obnašale, od 1990. godine do danas, dužnosti ili visoke službe u tijelima javne vlasti, stranačke dužnosti i stranačke zastupničke mandate u Hrvatskome saboru.
http://data.gov.hr/dataset/osobnik