Službenici bez položenog DSI

Odgovor na ovaj zahtjev jako kasni. Po zakonu, Ministarstvo uprave, Zagreb je trebao odgovoriti do (detalji). Možete ih požuriti tako da pošaljete požurnicu.

Za: Ministarstvo uprave

Poštovani,
molim Vas da mi obrazložite na koji način će se rješavati slučajevi državnih službenika koji nisu u roku položili DSI? Dali će se svaki slučaj razmatrati pojedninačno ili će na kraju svi dobiti otkaze.

S poštovanjem,

D.J.

Alumni Sonja je ostavio/la bilješku ()

Pravo na pristup informacijama podrazumijeva pravo tražiti informacije (dokumente, zapise podataka i druge informacije) koje su nastale u vezi sa radom institucije, koje tijelo javne vlasti posjeduje, ali ne i obvezu tijela da stvara nove informacije - davanje mišljenja, obrazloženja, pojašnjavanja, potvrđivanje ili demantiranje navoda i slično, koje ne postoje kao izrađene u trenutku kada je zahtjev postavljen. Pravo na pristup informacijama pretpostavlja pristup već gotovoj i postojećoj informaciji i ne predstavlja dužnost tijela javne vlasti da ulaže dodatni trud, povezivanje, tumačenje, odnosno stvaranje informacije. Stoga davanje pojašnjenja, očitovanja, tumačenja koja u trenutku podnošenja zahtjeva za pristup informacijama nisu bila izrađena nije "informacija" u smislu odredbi Zakona o pravu na pristup informacijama. Kada korisnik postavlja pitanja na koja očekuje sastavljanje odgovora radi se o općim upitima, te na takve upite najčešće odgovara glasnogovornik tijela javne vlasti i nadležna organizacijska jedinica.

Rok za odgovor na opće upite je 30 dana.

Više o ovome možete saznati putem linka:
http://imamopravoznati.org/help/requesti...

Savjetujemo podnositelju da kreira novi zahtjev u kojem će tražiti dokumente iz kojih bi mogao dobiti tražene informacije npr. rješenje, odluku, specifikaciju, cjenik, ugovor, zakonski, podzakonski akt ili sličnih dokumentata jer će na taj način možda lakše doći do željenih informacija korištenjem Zakona o pravu na pristup informacijama.

Za: Ministarstvo uprave

Hvala na odgovoru.

S poštovanjem,

D.J.

Alumni Sonja je ostavio/la bilješku ()

Poštovani D.J.,

moj prethodno napisani komentar je pribilješka koja je vidljiva posjetiteljima stranice te isti ne predstavlja odgovor Ministarstva uprave. Još uvijek čekate odgovor Ministarstva uprave na Vaš zahtjev.

Ukoliko želite napisati pribilješku/komentar koji je vidljiv drugim posjetiteljima stranice, ispod Vašeg zahtjeva možete kliknuti "Dodajte komentar", a ako želite poslati dodatnu poruku Ministarstvu uprave, možete kliknuti na "Pošaljite dodatnu poruku".