Ugovor s Vodovodom i kanalizacijom Split

Odgovor na ovaj zahtjev kasni. Po zakonu, pod svim uvjetima, Grad Split trebala je odgovoriti do sada (detalji). Možete se žaliti tako što ćete zahtjeva požurnicu.

Mirta Bašelović

Za: Grad Split

Poštovani,

Pišem zbog informiranja o postupcima koji se provode protiv Vodovoda i kanalizacija d.o.o. Split (u daljnjem tekstu ViK) radi kršenja ugovornih obveza.
U Članku 8. Društvenog ugovora ViK-a jasno je nanačeno da je ViK društvo "dužno trajno i nesmetano obavljati osnovnu djelatnost, a povjerene objekte i uređaje održavati u stanju stalne funkcionalne osposobljenosti, te poduzimati mjere za zaštitu okoliša. Za slučaj suprotnog postupanja Skupština Društva dužna je odmah poduzeti odgovarajuće interventne mjere, radi osiguranja redovnog i zakonitog poslovanja."
Kao osnovna djelatnost društva navedene su komunalne djelatnosti, među kojima i opskrba vodom u sustavu javnog vodovoda.

Opće je poznato da u proteklih godinu dana nakon svake kiše ViK nije u mogućnosti isporučiti pitku vodu svojim krajnjim korisnicima u Splitu i okolici, što je protivno tekstu ranije navedenog Članka 8 (trajno i nesmetano obavljanje osnovne djelatnosti).

Kako je predsjednik Skupštine ViK-a član - punomoćnik Grada Splita, zanima me koje su mjere, koje je Skupština dužna poduzeti, već poduzete i kada građani Splita mogu očekivati ponovnu uspostavu normalnog funcioniranja ViK-a.

Unaprijed hvala.

S poštovanjem,
Mirta Bašelović

Looking for an EU Authority?

You can request documents directly from EU Institutions at our sister site AskTheEU.org . Find out more .

AskTheEU.org