Upit o broju studenata na medicinskim fakultetima

Marina Šimunić je podnio/la ovaj zahtjev za pristup informacijama za Ministarstvo zdravstva, Zagreb

Ovaj zahtjev je zatvoren za novu korespodenciju s tijelom javne vlasti. Kontaktirajte nas ako mislite da bi ga trebalo ponovo otvoriti.

Zahtjev je djelomično uspješan.

Marina Šimunić

Poštovani Ministarstvo zdravlja,

Temeljem Zakona o pravu na pristup informacija molim da mi se dostavi informacija: Poštovani,

Javljam se s portala srednja.hr vezano uz medicinsko osoblje u Hrvatskoj. Smatrate li da Hrvatska trenutno ima dovoljan broj novih liječnika i medicinskih sestara za svoje trenutne potrebe? Prema podatcima o broju upisanih studenata, uočljiv je rast broja upisanih studenata, znači li to da se povećavaju hrvatske potrebe za medicinskim osobljem?

S poštovanjem,

Marina Šimunić

Alumni Sonja je ostavio/la bilješku ()

Pravo na pristup informacijama podrazumijeva pravo tražiti informacije (dokumente, zapise podataka i druge informacije) koje su nastale u vezi sa radom institucije, koje tijelo javne vlasti posjeduje, ali ne i obvezu tijela da stvara nove informacije - davanje mišljenja, obrazloženja, pojašnjavanja, potvrđivanje ili demantiranje navoda i slično, koje ne postoje kao izrađene u trenutku kada je zahtjev postavljen. Pravo na pristup informacijama pretpostavlja pristup već gotovoj i postojećoj informaciji i ne predstavlja dužnost tijela javne vlasti da ulaže dodatni trud, povezivanje, tumačenje, odnosno stvaranje informacije. Stoga davanje pojašnjenja, očitovanja, tumačenja koja u trenutku podnošenja zahtjeva za pristup informacijama nisu bila izrađena nije "informacija" u smislu odredbi Zakona o pravu na pristup informacijama. Kada korisnik postavlja pitanja na koja očekuje sastavljanje odgovora radi se o općim upitima, te na takve upite najčešće odgovara glasnogovornik tijela javne vlasti i nadležna organizacijska jedinica.

Rok za odgovor na opće upite je 30 dana.

Više o ovome možete saznati putem linka:
http://imamopravoznati.org/help/requesti...

Savjetujemo podnositelju da kreira novi zahtjev u kojem će tražiti dokumente iz kojih bi mogao dobiti tražene informacije npr. rješenje, odluku, specifikaciju, cjenik, ugovor, zakonski, podzakonski akt ili sličnih dokumentata jer će na taj način možda lakše doći do željenih informacija korištenjem Zakona o pravu na pristup informacijama.

SLUŽBENIK ZA INFORMIRANJE, Ministarstvo zdravstva, Zagreb

1 privitaka

Looking for an EU Authority?

You can request documents directly from EU Institutions at our sister site AskTheEU.org . Find out more .

AskTheEU.org