Stranice za pomoć

Kontaktirajte nas

Ako imate pitanja koja nisu odgovorena na ovim stranicama za pomoć pišete na našu diskurs zajednicu, a za razgovor s Imamo pravo znati ekipom volontera, kontaktirajte nas.

Pravila ponašanja

Kako koristiti i ponašati se na ovim internetskim stranicama

Kršenje bilo kojeg od dolje navedenih pravila vjerojatno će dovesti do suspenzije vašeg računa i više nećete moći podnositi zahtjeve ili komentare na Imamo pravo znati.

U nekim slučajevima kršenje ovih pravila može dovesti do toga da vlasti ili oštećena stranka protiv vas poduzmu pravne korake.

Uz to, rad s prekršajima često oduzima znatnu količinu volonterskog vremena kako bi ih riješili te utječu na našu sposobnost pružanja usluge.

 • Koristite Imamo pravo znati samo da biste zatražili specifične podatke, a ne za opću korespondenciju s tijelima javne vlasti, a sigurno ne i za korespondenciju o vlastitim osobnim okolnostima.
 • U svoje zahtjeve i komentare nemojte uključivati ​​potencijalno klevetnički ili uvredljivi sadržaj kao što su ogovaranje, omalovažavanje, vrijeđanje časti ili davanje izjave s ciljem stvaranja negativne slike.
 • Ne objavljujte informacije koje su nezakonite, uznemiravajuće, klevetničke, uvredljive, prijeteće, štetne, opscene, diskriminatorne ili nepristojne.
 • Ne koristite Imamo pravo znati da biste zatražili vaše osobne podatke od tijela javne vlasti. Te podatke biste trebali zatražiti privatno putem prava na zaštitu osobnih podataka te vaša prava kao ispitanika, u postupku koji se razlikuje od zahtjeva za pravo na pristup javnim informacijama. Pogledajte savjete Agencije za zaštitu osobnih podatka.
 • Poruke poslane putem naše usluge neka budu sažete i usredotočene na predmet zahtjeva za pristup informacijama. Poslušajte naš savjet o upućivanju odgovornih i učinkovitih zahtjeva.
 • Ne pokušavajte se lažno predstavljati.
 • U vašim zahtjevima i komentarima ne upotrebljavajte jezik koji bi mogao nekoga uvrijediti.
 • Ne šaljite neželjenu poštu (spam).
 • Zahtjevi se moraju podnositi s malim i velikom slovima, tj. ne pišite cijeli sadržaj velikim slovima, ili cijeli sadržaj malim slovima (Imamo pravo znati softver će to automatski otkriti).
 • Ne zloupotrebljavajte pravo na pristup informacijama s podnošenjem zahtjeva bez ozbiljne svrhe ili koji su namijenjeni ometanju rada tijela javne vlasti. Povjerenik za informiranje ima smjernice za zlouporabu prava.
 • Ne upotrebljavajte našu uslugu za traženje osobnih podataka drugih ljudi i nemojte ih uključivati ​​u zahtjeve, komentare ili daljnja postupanja, osim ako to nije potrebno za predmet prava na pristup informacjama.
 • Ne nastojte izbjeći postupke administratora ove internetske stranice, na primjer stvaranjem novih korisničkih računa kako bi se izbjegla zabrana ili ograničenje količine poslanih zahtjeva ili ponovnim objavljivanjem materijala za koji znate da su ga uklonili moderatori.

Kršenjem gornjih pravila riskirate zabranu korištenja internetske stranice i/ili uklanjanje vaših zahtjeva i komentara. U slučajevima kada je jasno da vaše namjere nisu zlonamjerne, prvo ćemo vas kontaktirati kako bismo vas savjetovali kako bolje koristiti ovu uslugu.