Stranice za pomoć

Kontaktirajte nas

Ako imate pitanja koja nisu odgovorena na ovim stranicama za pomoć pišete na našu diskurs zajednicu, a za razgovor s Imamo pravo znati ekipom volontera, kontaktirajte nas.

Pro korisnici

Privatni zahtjevi #

Pro korisnici mogu postaviti razdoblje privatnosti na zahtjevu (embargo) kako bi odgodili objavljivanje dok rade na svojoj priči ili istrazi.

Kada je zahtjev privatni, jamčimo da će biti vidljiv na Imamo pravo znati samo nakon razdoblja koje ste odabrali. Osim vas, samo osoblje portala ImamoPravoZnati Pro moći će vidjeti vaš zahtjev, ali njemu će pristupiti samo u slučaju ako trebaju riješiti neki problem s predmetom (npr. neuspjela dostava tijelu). Oni neće otkriti sadržaj vašeg zahtjeva niti bilo kakav odgovor koji ćete dobiti bilo kome drugom. Tijelo javne vlasti će zabilježiti zahtjev u upisniku prava na pristup infromacijama, kao i obično.

Koliko dugo mogu zahtjeve držati privatnima? #

Razdoblje privatnosti može se postaviti na period od 3, 6 ili 12 mjeseci.

Dodavanje privatnosti

Bit ćete automatski obaviješteni tjedan dana prije isteka razdoblja privatnosti i na datum isteka.

Po završetku isteka razdoblja privatnosti, vaš zahtjev i korespondencija, uključujući vaše ime, bit će javno prikazani na ovim internetskim stranicama.

Trebam više vremena. Mogu li produljiti razdoblje privatnosti? #

Razdoblja privatnosti mogu se produžiti, ali samo u tjednu prije isteka roka.

Produživanje privatnosti

Ne postoji ograničenje koliko se puta može produljiti razdoblje privatnosti, ali svako produženje zahtijeva ručnu potvrdu.

Kako mogu objaviti zahtjev? #

Zahtjevi se mogu objaviti u bilo kojem trenutku.

Objavljivanje zahtjeva

Mogu li napraviti privatne skupne zahtjeve? #

Razdoblja privatnosti mogu se postaviti i za skupne zahtjeve, a njihov rad slijedi iste principe kao i pojedinačni zahtjevi. Promjene razdoblja privatnosti na jednom zahtjevu koji pripada skupini zahtjeva preslikavaju se na sve zahtjeve u skupini.

Skupni zahtjevi #

Skupni zahtjevi olakšavaju slanje i upravljanje zahtjevima većem broju tijela.

Kako mogu podnijeti skupne zahtjeve? #

Skupni zahtjev omogućuje vam da iz popisa tijela javne vlasti odaberete više tijela te da napišete predložak zahtjeva. Zahtjev se tada korištenjem predloška pojedinačno kreira i automatski šalje svakom tijelu javne vlasti.

Izbor više tijela za skupni zahtjev

Pisanje predloška za skupni zahtjev

Kako mogu upravljati skupnim zahtjevom? #

Napredak vašeg skupnog zahtjeva možete pratiti pomoću prikladne vizualizacije kako biste mogli pratiti koliko ste blizu dobivanju odgovora od svih nadležnih tijela javne vlasti što vam olakšava odluku o sljedećim koracima.

Upravljanje skupnim zahtjevima

Kako mogu upravljati razdobljima privatnosti za skupne zahtjeve? #

Skupni zahtjevi mogu se učiniti privatnim, a razdobljima privatnosti jednostavno se primjenjuje za cijelu seriju zahtjeva.

Upravljanje privatnostima za skupne zahtjeve

Koliko tijela mogu dodati u skupni zahtjev? #

Maksimalni broj tijela javne vlasti koja se mogu dodati u skupni zahtjev je 500.

Koliko skupnih zahtjeva mogu podnijeti? #

Preporučujemo vam da napravite pilot slanjem serije zahtjeva nekom uzorku tijela javne vlasti radi utvrđivanja validnosti procesa. Jednom kada saznate da tijela drže vrstu podataka koje trebate, možete zatražiti i od preostalih tijela javne vlasti.

Ne postoji ograničenje broja skupnih zahtjeva koji se mogu poslati, ali Pro korisnici moraju se pridržavati naših smjernica o pisanju odgovornih zahtjeva.